Bonig i Cantó demanen explicacions per la destitució de la directora de Salut Pública de València

La presidenta del PP demana a Puig el trasllat dels hospitals de campanya a Fira València.

Bonig i Cantó demanen explicacions per la destitució de la directora de Salut Pública de València
Bonig i Cantó demanen explicacions per la destitució de la directora de Salut Pública de València

El PP i Ciutadans han demanat aquest dimecres més detalls sobre la destitució de la directora general de Salut Pública del departament de València, Elvira Mensat, arran de l'escàndol de les vacunacions fora del protocol.

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha fet declaracions sobre el tema davant l’hospital de campanya de l'Hospital La Fe, on ha acudit amb la portaveu popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá. Bonig considera que la destitució de Mensat demostra que el Consell està més preocupat per “amagar la veritat que per resoldre problemes”.“És un exemple més que no hi ha ningú al comandament de la Generalitat en la pitjor crisi social i sanitària”, ha remarcat. El PP ha demanat una comissió d’investigació en les Corts.

Bonig ha acusat el president Ximo Puig de fer campanya a Barcelona mentre que la Comunitat Valenciana “està batent tots els rècords”. Bonig ha preguntat si després de gastar 16 milions en aquestes instal·lacions, hi ha pacients dins. “Els hospitals estan saturats i el personal sanitari ja no pot més”, ha resumit. Bonig ha oferit novament a Puig l’ajuda del PP per a traslladar a Fira València tot el material dels hospitals de campanya i muntar, amb l'ajuda de l’exèrcit, una unitat de cures respiratòries i llits UCI.

La presidenta del PP ha criticat la gestió del president del Consell, al qual ha atribuït tota la responsabilitat de la gestió de la crisi. I ha valorat positivament que la Fiscalia haja obert una investigació i ha considerat que hi ha unes “responsabilitats polítiques clares que han de ser assumides” en la gestió de la pandèmia. També ha recordat que la Fiscalia ha remés al jutjat número 21 de València, a instància d'una denúncia del PP i de la Defensora del Pacient, les greus irregularitats en l’antic Hospital La Fe. “Ací hi ha un únic responsable i és el president de la Generalitat”, ha remarcat.

Per la seua banda, el líder de Ciutadans, Toni Cantó, ha mostrat aquest dimecres "perplexitat per l'absoluta opacitat de la Conselleria de Sanitat amb els plans de vacunació" després de l'orde de destitució de la la directora general de Salut Pública del departament de València per la vacunació irregular, en afirmar que no tenia instruccions específiques en cas que hi haguera dosis sobrants dels vials de Pfizer.

"És vergonyós que la Generalitat faça caure un peó, i no ho dic de manera despectiva, que l'única cosa que va dir és que no hi havia un pla de vacunació", ha denunciat en roda de premsa a les Corts. Cantó ha reclamat que es faça públic el pla "i, sobretot, quin dia es va posar en contacte amb els qui havien de dur a terme la vacunació".

També et pot interessar

stats