Els bombers forestals formaran part de la Generalitat abans d'abril de 2019

Una nova empresa 100% pública gestionarà el cos de bombers forestals.

Europa Press
Europa Press

Els bombers forestals passaran a dependre d'una empresa pública de la Generalitat i es crearà abans de l'1 d'abril de 2019. Aquesta nova empresa, anomenada Societat Valenciana de Gestió Integral de Serveis d'Emergències (SGISE), s'haurà de crear "a la carrera" per a poder incorporar tots els bombers, segons ha explicat el director general d'Emergències, Josep Maria Àngel. L'objectiu és demanar una pròrroga a Tragsa, l'empresa per a la qual treballen, des del 31 de novembre. El director general d'Emergències ha defensat la intenció d'arreplegar els bombers de manera "ajustada a dret" i considera que la millor fórmula és crear-ne una societat instrumental 100% pública.

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han subscrit el preacord per al pas dels bombers forestals a l'empresa pública, mentre que SPPLB i STAS-IV han rebutjat la fórmula jurídica proposada i aposten per ser considerats com a personal a extingir. CGT, d'altra banda, signarà probablement la proposta plantejada, ha avançat Àngel. 

També ha defensat que la creació d'una empresa pública que aculla els 750 bombers afectats per aquest possible canvi suposarà un millor desenvolupament de la seua tasca i complirà amb les exigències del personal: un increment salarial del 30% i un conveni propi. Segons els informes de l'Advocacia, si entraren com a personal a extingir tornarien a "la precarietat laboral". 

Antonio Criado, portaveu de CCOO, ha indicat que es negociarà un nou conveni que serà retroactiu des de l'1 de gener de 2018, mentre que el compromís de modificar els contractes eventuals i fer-los indefinits es reflectirà al conveni de la nova empresa. Segons fonts pròximes als sindicats, la figura dels treballadors a la nova empresa no estarà clara fins la creació del SGISE".

El SPPLB assegura que s'està incomplint la llei, i Toni Aroca, el portaveu, defensa la subrogació directa. Segons ha explicat, Compromís i Podem s'han mostrat partidaris d'aquest mecanisme.

També et pot interessar

stats