Bolaños visita el papa en una trobada "inspiradora" i amb plàtans i safrà pel mig

El ministre es reuneix amb el pontífex al Vaticà durant quasi una hora i l'obsequia amb productes agraris espanyols

El papa Francesc en la seua última aparició pública aquest diumenge des de la finestra de les dependències del Vaticà
El papa Francesc en la seua última aparició pública aquest diumenge, des de la finestra de les dependències del Vaticà / Vatican Media (Efe)

El papa s'ha reunit al Vaticà amb el ministre espanyol de la Presidència, Félix Bolaños, durant 50 minuts en una trobada que ha sigut qualificada pel polític com a "inspiradora", segons ha informat l'executiu en un comunicat. Entre els obsequis que el polític espanyol ha regalat al papa hi havia plàtans de l'illa de la Palma, com a gest de reconeixement pel comportament exemplar i solidari del poble durant l'erupció del volcà.

A més, Bolaños ha regalat al pontífex altres productes del camp espanyol: safrà de Villafranca de los Caballeros (denominació d'origen la Manxa) i dues botelles d'oli d'oliva de dues cooperatives de Jaén.

Així mateix, el ministre de la Presidència ha lliurat al papa una còpia il·luminada d'un extracte de les Cántigas de Santa María, que són cançons dedicades a la verge i realitzades en l'escriptori del rei Alfons X, a qui s'atribueix l'impuls de l'escola de traductors de Toledo, expressió de la convivència de les tres religions monoteistes, segons ha aclarit l'executiu.

La reproducció l'ha realitzada l'alumnat de l'Escola Taller d'Enquadernació Artística de Patrimoni Nacional, creada per a la inserció laboral de persones joves desocupades.

També et pot interessar

stats