Blasco afirma desconéixer el suposat cobrament de comissions a contractistes

L'exconseller ha comparegut en la comissió de les Corts que investiga la trama organitzada sobre l'operació Taula.

L'exconseller durant la comissió de les Corts
L'exconseller durant la comissió de les Corts / Kai Försterling (Efe)

L'exconseller Rafael Blasco ha assegurat, aquest dilluns durant la comissió d'investigació pel cas Taula, que mentre formava part del govern valencià amb el PP no va tindre constància que es "convidara" cap empresa a optar a contractes públics, ni que es cobrara comissions a contractistes.

Blasco, que va ser condemnat a sis anys i mig per delictes de malversació i falsedat documental pel desviament de fons públics destinats a cooperació internacional, es beneficia ja del tercer grau penitenciari. L'exconseller s'enfrontarà a partir del 15 d'abril a un nou judici pel desviament de vora quatre milions d'euros d'ajudes públiques destinades a projectes humanitaris, entre ells la construcció d'un hospital a Haití. De fet, sobre aquest assumpte, s'ha limitat a apuntar que "és un tema interessant" sobre el qual "circula molta desinformació".

Preguntat per les seues responsabilitats al capdavant de diverses campanyes electorals del PP, Blasco ha explicat que es va limitar a "elaborar programes i estratègia electoral", tant amb el PP com en etapes anteriors en el PSPV-PSOE.

Acusa al Consell de Lerma de cobrar comissions

L'exconseller ha acusat el PSPV que va dirigir Joan Lerma d'haver donat indicacions als seus càrrecs públics perquè reclamaren el pagament del 10% en comissions als contractistes.

Primer en la seua intervenció com a compareixent i després a preguntes dels periodistes fora de la sala, Blasco ha culpat l'exsecretari d'organització dels socialistes en l'època de Lerma, Pedro Lorca, d'haver demanat als càrrecs públics el cobrament de suborns.

"El secretari d'organització enviava circulars als càrrecs públics demanant que cobraren una comissió del 10%. Ho he vist, està signat", ha assegurat. En aquest sentit, ha convidat els periodistes a recórrer a la "maleïda hemeroteca", perquè "voran coses sorprenents".

"Humanitat" perquè Zaplana no torne a la presó

Blasco, que va coincidir al centre penitenciari de Picassent amb l’expresident Eduardo Zaplana (LINK 1), ha reclamat "humanitat" perquè no torne a la presó, ja que "perilla la seua vida". A més, ha explicat que va coincidir amb ell algunes vegades, des que l'expresident de la Generalitat va entrar en presó preventiva després de la seua detenció per suposats delictes de corrupció.

"S'ha de mantindre la seua presumpció d'innocència i, a més, està malalt", ha manifestat, a banda de criticar que no hauria d'estar en unes instal·lacions "que no reuneixen les condicions per al tractament de la seua malaltia". "Sé que potser no soc el més apropiat per a dir-ho, però tots els comportaments humans han de tindre una component de tendresa i humanitat, de compassió davant dels qui estan en determinades situacions econòmiques o físiques", ha conclòs.

També et pot interessar

stats