Blanca San Segundo, l'única candidata amb síndrome de Down a la Comunitat Valenciana

La jove treballa en una escola infantil inclusiva i se situa en el lloc número 8 de Ciutadans per a Godella.

Imatge: Europa Press
Imatge: Europa Press

Blanca San Segundo és una jove amb síndrome de Down que forma part de les llistes electorals per als comicis municipals del pròxim 26 de maig a Godella (l'Horta Nord). Està a punt d'aconseguir el títol de grau universitari de Teràpia Ocupacional, sense suports ni adaptació curricular; treballa en una escola infantil inclusiva, en què atén l'alumnat amb discapacitat; i se situa en el número 8 de la llista de Ciutadans per a l'ajuntament d'aquest municipi.

Segons conta, una amiga li va proposar integrar-se en la candidatura de la formació taronja i li va semblar una "oportunitat". "Quan he fet xarrades sobre educació inclusiva o drets de les persones amb discapacitat, m'ha fet ràbia que no hi haguera cap polític entre el públic escoltant-me", admet.

Blanca vol seguir els passos d'Ángela Ballester, una val·lisoletana que va aconseguir, als seus 30 anys, ser la primera regidora amb trisomia 21 a Espanya i a Europa. "Que una persona amb discapacitat puga defensar les seues idees, i que aquestes arriben a la política municipal, és molt important", assenyala.

Aquesta jove defensa amb orgull que "mai" li han regalat res i que tot ho ha aconseguit "a base d'esforç i de constància". San Segundo, si aconsegueix ser regidora, lluitarà per l'accessibilitat universal, la participació política del col·lectiu de persones amb discapacitat, la defensa del dret a una ocupació digna i, sobretot, pel compliment de la Convenció de l'ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

També et pot interessar