El bisbe auxiliar de València declara que el difunt García-Gasco decidia sobre els contractes de la visita del papa

Esteban Escudero explica que la fundació funcionava com una "estructura piramidal" en què manava el cardenal.

Esteban Escudero, després de declarar com a investigat per suposades irregularitats en la visita del papa a València en 2006
Esteban Escudero, després de declarar com a investigat per suposades irregularitats en la visita del papa a València en 2006 / Biel Aliño (Efe)

El bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero, ha assegurat que el cardenal Agustín García-Gasco –arquebisbe emèrit de la diòcesi i que va faltar el 2011– era en realitat qui decidia i manava en la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies (FVEMF), que va organitzar la visita del papa Benet XVI a la ciutat.

Escudero ha prestat declaració com a imputat davant el jutjat d'instrucció número 5 de València, que investiga presumptes irregularitats en les contractacions de la FVEMF per a la visita del pontífex.

Escudero, ha indicat que la fundació funcionava com una "estructura piramidal" on qualsevol suggeria els proveïdors, que es votaven en junta, però on la decisió final la prenia el cardenal Agustín García-Gasco.

El bisbe auxiliar de València ha explicat que la fundació va crear-se prèviament al fet que es confirmara la visita del papa, i que ignorava que haguera de sotmetre's a a la llei de contractació de les administracions públiques.

Esteban Escudero ha explicat que la fundació va consignar més pressupost del necessari per un previsió d'assistents errònia, que havien fet segons l'anterior visita a les Filipines del pontífex, i que a València va quedar en la meitat d'assistents. 

Consciència tranquil·la

Per aquesta raó assegura que es va produir un dèficit amb les empreses organitzadores que es va intentar solucionar negociant rebaixes amb les mercantils i, sobretot, a través d'una important quantitat de donacions. A més, la Generalitat va aportar dos milions, que es van sumar a l'1,8 del quals es va fer càrrec l'arquebisbat de València. 

Després la seua declaració Esteban Escudero ha manifestat els periodistes tindre la consciència tranquil·la després d'haver "confessat" davant la jutgessa perquè "si no no podria dir missa demà". 

També et pot interessar

stats