El Bigotes i Crespo neguen haver participat en el projecte del circuit de F1

Crespo exculpa l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, sobre el sistema de finançament il·legal del PP valencià.

Álvaro Pérez, 'el Bigotes'; Pablo Crespo i Francisco Correa en una foto d’arxiu
Álvaro Pérez, 'el Bigotes'; Pablo Crespo i Francisco Correa en una foto d’arxiu / Europa Press

Els exdirectius de les empreses del grup de Francisco Correa, Álvaro Pérez, el Bigotes, i Pablo Crespo han declarat aquest dijous en el jutjat que no van participar en les gestions per a la construcció del circuit on va acollir València, de 2008 a 2012, cinc grans premis de Fórmula 1.

Els dos han comparegut en el jutjat d’instrucció número 17 en qualitat de testimonis i sense advocat davant la magistrada, que dirigeix una investigació secreta sobre les adjudicacions d’obres per a la construcció del circuit urbà.

Amb aquest objectiu han sigut traslladats des del centre penitenciari Madrid III (Valdemoro), on compleixen condemna per dues peces diferents del cas Gürtel, la de les irregularitats en la contractació de l’expositor valencià de Fitur i la relacionada amb el finançament il·legal del PP valencià.

Segons han explicat fonts coneixedores de la declaració, la jutgessa els ha preguntat per la declaració que va prestar també en qualitat de testimoni l’exsecretari general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana Ricardo Costa, que va assegurar que dues empreses que van dur a terme obres de construcció en el circuit urbà van donar diners al PP.

Les dues empreses citades per Ricardo Costa van ser Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i Hormigones Martínez, que en els anys 2007 i 2008 van realitzar obres en l’espai on s’havia de celebrar el gran premi de Fórmula 1.

Sobre aquestes qüestions concretes, segons les mateixes fonts, tant Crespo com Pérez han manifestat que no van tindre coneixement d’aquestes suposades gestions ni van participar en res que tinguera a veure amb la construcció del circuit.

D’altra banda, en resposta a la jutgessa, Pérez ha assegurat que la contractació inicial dels seus serveis (Orange Market) per a la campanya electoral de 2007 la va efectuar el llavors vicesecretari regional del partit, Juan Manuel Cabot, encara que les despeses finals es van liquidar ja amb Ricardo Costa en el càrrec.

Crespo ha indicat que va ser Costa qui li va proposar a ell i a Pérez que foren empresaris els qui saldaren el deute del partit amb Orange Market i que, segons el seu parer, l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, no coneixia el sistema de finançament il·legal del PP valencià.

També et pot interessar

stats