Bielsa lamenta que Ens Uneix òbriga la Diputació a l'extrema dreta

Afirma que el partit de Jorge Rodríguez “no ha alçat un dic de contenció a Vox, sinó un mur de la vergonya”

L'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, a la seua arribada a la celebració del ple de constitució de la Diputació Valenciana
L'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, en arribar al ple de constitució de la Diputació de València / Rober Solsona (Europa Press)

El secretari general del PSPV de València i nou portaveu del Grup Socialista en la Diputació, Carlos Fernández Bielsa, ha lamentat que Ens Uneix haja “obert les portes de la institució a l'extrema dreta per a frenar les polítiques progressistes”, i ha afirmat que el partit de Jorge Rodríguez “no ha alçat un dic de contenció a Vox, sinó un mur de la vergonya”.

Així ho ha assenyalat després de la comissió executiva del PSPV a la província de València, on s'ha aprovat per unanimitat designar-lo portaveu del Grup Socialista en la institució provincial després que Ens Uneix entre a formar part del govern de la Diputació de València, segons ha informat el partit en un comunicat.

En aquest sentit, ha incidit en el fet que la decisió d’Ens Uneix de fer costat al PP impedeix “clarament” un govern progressista, que és el que majoritàriament la ciutadania de la província va votar el passat 28 de maig. Considera que l’única opció per a construir un mur a l’extrema dreta era que Ens Uneix haguera donat suport a un govern progressista, ja que perquè el govern que finalment s’ha conformat siga estable és “necessari i imprescindible” sumar els vots de Vox als d’Ens Uneix i el PP. 

Així mateix, Bielsa ha destacat durant la seua intervenció que els socialistes de la província de València “han resistit l'ona reaccionària” i ha destacat que “els qui volien retallades de drets i llibertats no podran formar govern a Espanya”. També ha valorat que els socialistes han obtingut “més vots, més percentatge i més escons” que en les generals de novembre de 2019, amb un diputat i un senador més per aquesta circumscripció.

"Tota la maquinària de propaganda conservadora s'ha estavellat i l'estratègia de tensió, acorralament i desqualificació permanent ha fracassat; és la gran lliçó que deixen les urnes", ha remarcat.

També et pot interessar

stats