Benlloch (PSPV) guanya a Vila-real, però no revalida la tercera majoria absoluta

El PSPV, amb onze dels tretze regidors necessaris, hi podria governar en minoria o pactar amb Compromís, que ha obtingut tres edils

Resultats de Vila-real a les eleccions municipals
Resultats de Vila-real a les eleccions municipals / À Punt NTC

Vila-real (Plana Baixa), la segona ciutat per població de la província de Castelló, resisteix la marea blava del PP i el socialista José Benlloch hi podrà governar, però no aconsegueix la seua tercera majoria absoluta. Ha tornat a guanyar les eleccions, però amb 9.366 vots, el PSPV perd 1.213 vots i dos edils respecte a 2019.

El PSPV obté onze dels tretze regidors necessaris, per la qual cosa haurà de buscar pactes amb Compromís, que repeteix amb tres edils i que és l'única força progressista que es manté al consistori. Ni Ciutadans ni Unides Podem han aconseguit arribar al mínim de vots per a obtindre representació.

Compromís amb 2.765 suports, puja lleugerament en vots, 258 més, però es manté en tres regidors. Uns edils que els obrin la porta per a tornar al govern municipal amb José Benlloch, encara que el 2019 ja van renunciar a repetir l'acord de 2015 i les postures entre tots dos partits a Vila-real estan allunyades.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch (PSPV), durant la campanya
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch (PSPV), durant la campanya / facebook: jose.benlloch.3

En el bloc de la dreta, el PP amb la cara nova d'Adrián Casabó experimenta una força pujada a costa de Ciutadans i recupera part de la força d'un partit que va governar de 1995 fins a 2011 després del mínim històric de 2019. Obté 7.087 vots i huit regidors, 2.476 vots i tres regidors més.

Per la seua banda, Vox és el partit que més creix i dobla els resultats de fa quatre anys i passa de 1.250 a 2.642 vots, la qual cosa li permet una representació de tres regidors a l'Ajuntament de Vila-real, el triple que el 2019.

També et pot interessar

stats