Benejússer sí que tindrà festes patronals

La pressió veïnal i la mediació de la diputació posa d’acord els grups municipals, que en un plenari molt breu aproven per unanimitat més pressupost per a les celebracions

Les festes de moros i cristians, que es van suspendre dimecres, finalment podran celebrar-se al juny
Les festes de Moros i Cristians, que es van suspendre dimecres, finalment podran celebrar-se al juny / Ajuntament de Benejússer

Benejússer tindrà finalment festes patronals. Després de l’amenaça de suspensió, que va anunciar l’alcaldessa dimecres perquè els grups municipals no es van posar d’acord per a ampliar el pressupost per a les celebracions, aquest divendres, en només trenta segons, s’ha desbloquejat la situació i hi haurà festes patronals d'ací a uns dies.  

La decisió inicial de l’alcaldessa, Rosa García, que va arribar a anunciar la cancel·lació de les festes per falta de pressupost, havia despertat un gran malestar entre el veïnat, que fins i tot es va concentrar a la porta del consistori per a protestar.

Dimecres, en un altre ple, l’alcaldessa, de Ciutadans, no va aconseguir reunir el suport. Li faltaven dos vots dels socialistes, socis de govern. La falta d’aquest suport implicava que l’Ajuntament no disposava de diners suficients per a organitzar les festes que se celebren al juny.  

Una maniobra en el ple va fer recular el PSPV

Miguel López, regidor del PSPV, en finalitzar el ple d’aquest divendres, on el seu grup ha reconsiderat la postura i ha votat a favor de l’ampliació de crèdit, ha assegurat que la intenció inicial del seu grup era votar dimecres a favor d’aquesta ampliació econòmica per a les festes, però “durant el ple” hi va haver una exposició del regidor d’Hisenda que feu dubtar els regidors socialistes i per això s'hi van abstindre.

Tots els grups municipals de Benejússer en el ple d'aquest divendres, alcen la mà per a votar a favor d'ampliar el pressupost per a les festes
Tots els grups municipals de Benejússer en el ple d'aquest divendres, alcen la mà per a votar a favor d'ampliar el pressupost per a les festes / Ajuntament Benejusser

Després de dos anys de pandèmia, sense poder celebrar les festes, l’anunci de la suspensió per falta de pressupost va causar un gran malestar entre la població. A la pressió del veïnat s’ha afegit la mediació de la diputació, que ha enviat una proposta conciliadora a Benejússer.

La proposta, finalment, l’han aprovada tots els grups polítics, Ciutadans, PSPV i PP, en només uns segons, durant el plenari que s’ha celebrat aquest divendres.

Pocs minuts després, l’alcaldessa feia un ban a la població, en què anunciava que sí que hi hauria festes: “Després de l’aprovació de la modificació de crèdits 06/2022 per a suplementar la partida de festes populars continuen les festes patronals de moros i cristians de 2022, així com tots els esdeveniments i actes afectats per aquesta partida”, anunciava la informació de l'alcaldessa.

Demanem disculpes a la ciutadania, especialment als que s'involucren en les festes patronals per les contradiccions en les quals hagem pogut incórrer els seus representants públics en els últims dies Rosa García - Alcaldessa de Benejússer

Per a justificar l’amenaça de suspensió, des de l’Ajuntament argumenten que el pressupost municipal és una pròrroga dels exercicis anteriors. Per aquesta raó, la partida de festes disposa, “com va fer en els anys 2020 i 2021, a causa de la covid-19, d’una assignació reduïda de 80.000 euros”.

Ara, una vegada s’han posat d’acord tots els grups polítics amb representació municipal, hi haurà 178.000 euros per a les festes patronals en ampliar-se la partida econòmica de les celebracions.

Els primers actes, aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana, de fet, ja començaran els actes preliminars. Les conegudes com les Festes de Maig se celebraran durant la setmana del Corpus, que enguany cau el 16 de juny. També aquest mes es faran les festes de Moros i Cristians.

L’alcaldessa de Benejússer, després d’agrair el suport de tots els grups polítics, ha demanat disculpes a la ciutadania, “especialment a aquelles persones, col·lectius i associacions que s'involucren en les festes patronals per les contradiccions en les quals hàgem pogut incórrer els representants públics en els últims dies, però també és imprescindible traslladar el missatge que les institucions defenen el rigor administratiu i compleixen la legalitat”.

També et pot interessar

stats