Benavent acusa Pérez Garijo de tractes il·lícits per a obtindre gravacions del cas Imelsa

La consellera estudia presentar una querella contra ell per "atemptar contra la veritat" i contra el seu honor.

VÍDEO | Benavent acusa Pérez Garijo de tractes il·lícits per a obtindre gravacions del cas Imelsa

L’exgerent d’Imelsa i autodenominat ionqui dels diners, Marcos Benavent, ha acusat la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, d'haver aconseguit pactes il·lícits amb l’exsogre d’ell perquè li facilitara els enregistraments que van donar peu al cas Imelsa.

Benavent ha declarat com investigat en el jutjat d'instrucció número 18 de València per una peça separada del cas Imelsa que investiga el tripijoc del contracte del servei d'atenció telefònica a l'empresa Servimun, controlada pel seu exsogre, Mariano López.

Entre els investigats per delictes de malversació, prevaricació, tràfic d'influències, frau en la contractació, suborn i falsedat documental hi ha, a més de Benavent, l'expresident de la Diputació de València Alfons Rus i set persones més.

El ionqui dels diners ha demanat que siguen cridats a declarar, a més de Pérez Garijo, el president de la Diputació, Toni Gaspar, i l’exdirigent del PSPV José Manuel Orengo.

El cas Imelsa té l’origen en una denúncia que Esquerra Unida va presentar davant la Fiscalia Anticorrupció al juliol de 2014 per suposades irregularitats en l'empresa pública del mateix nom, dependent de la Diputació de València.

Pérez Garijo va adjuntar a aquesta denúncia deu hores de gravacions efectuats per Marcos Benavent, que actualment col·labora amb la Guàrdia Civil en la investigació.

Pérez Garijo estudia querellar-se contra Benavent

Per la seua banda, Pérez Garijo, ha qualificat de "falses i summament greus" les acusacions de Benavent. Així, ha anunciat que estudia presentar una querella contra ell per "atemptar contra la veritat" i contra el seu honor.

“Totes les acusacions contra la meua persona que ha realitzat Benavent són totalment falses”, ha asseverat. Així mateix, ha lamentat el "calvari" que passen els qui, com ella, denuncien la corrupció i s'enfronten "als corruptes".

També et pot interessar

stats