Bèlgica ajorna fins el 16 desembre la decisió sobre l'extradició de Puigdemont

La Fiscalia belga demanarà el lliurament a Espanya de l'expresident de Catalunya per sedició i malversació.

L'expresident de Catalunya Carles Puigdemont saluda el seu advocat a l'arribada a un jutjat de Brussel·les
L'expresident de Catalunya Carles Puigdemont saluda el seu advocat a l'arribada a un jutjat de Brussel·les / Stephanie Lecocq (Efe)
29 d'octubre 2019 - 12:17

La justícia belga ha ajornat fins al 16 de desembre la vista sobre l'extradició de Carles Puigdemont, després d'estimar les al·legacions de l'advocat de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, que ha demanat més temps per a preparar la defensa. L'excap del consell de Catalunya, fugit des de 2017, ha comparegut en una vista a porta tancada davant el magistrat que ha de valorar l'euroorde reactivada contra ell pel Tribunal Suprem espanyol, per presumptes delictes de sedició i malversació; la tercera que dictat el jutge instructor Pablo Llarena.

El tribunal ha de decidir si acorda el lliurament del polític a Espanya, decisió davant la qual es pot interposar un recurs en apel·lació, primer, i en cassació, després. Fins ara la justícia belga ha mantingut Puigdemont en llibertat sense fiança, però amb condicions: li exigeix una residència fixa, que estiga a la disposició de les autoritats judicials en tot moment i li prohibeix eixir de Bèlgica. 

La fiscalia belga demanarà l'extradició

Simon Bekaert, un dels advocats de l'expresident de la Generalitat, ha avançat que la Fiscalia belga advoca per entregar Puigdemont a Espanya, assumint les tesi de l'orde de lliurament de Llanera per sedició i malversació. En les anteriors peticions, la Fiscalia també va acceptar el gruix dels delictes pels quals es reclamava a l'exmandatari català, amb l'excepció del de prevaricació.  Tant el fiscal assignat al cas com el jutge del tribunal de primera instància que ha de revisar el cas són els mateixos que llavors.

Calvo anticipa "decisions" si la justícia belga nega l'extradició

En una entrevista a Onda Cero, la vicepresidenta en funcions Carmen Calvo ha indicat que des del punt de vista jurídic "és difícil" que no s'autoritze el lliurament de Puigdemont i ha avançat que l'executiu espanyol no entendrà una negativa de la justícia belga; un escenari davant el qual ha anticipat que es prendrien "decisions". "Interpretarem que no és respectable que a una democràcia pleníssima se li negue el lliurament després de tindre la sentència del [Tribunal] Suprem, per la igualtat en la justícia", ha explicat Calvo.

Per la seua banda, la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, considera que la sentència ferma i condemnatòria del "procés" facilitarà l'extradició de Puigdemont, segons ha valorat en un acte a Madrid.

També et pot interessar

stats