Belarra proposa que els immobles de la Sareb puguen passar al parc públic

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030 presentarà una esmena a la llei d'habitatge

Ximo Puig reunit amb la ministra de Drets Socials, Ione Belarra i el vicepresident segon, Héctor Illueca
Ximo Puig, reunit amb la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, i el vicepresident segon, Héctor Illueca / Europa Press

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, proposarà al Ministeri de Transports i Agenda Urbana i als grups parlamentaris una esmena a la llei d'habitatge perquè immobles de la Sareb puguen utilitzar-se en el parc públic d'habitatge.

Així ho ha anunciat Belarra aquest dilluns a València, on ha avançat que "segons tot indica", el govern "augmentarà la participació pública en la Sareb". A més, ha recordat que a Espanya hi ha 0,9 habitatges socials per cada 100 habitants.

Com a exemple, ha citat el nou projecte de la Torre de València, que substitueix l'antic Sociópolis, un "paradigma" del "model de gestió de fracàs, del PP" que evidencia el model de bambolla immobiliària i d'especulació que no respon a les necessitats de la ciutadania a València ni tampoc en el conjunt del país, ha dit.

Aquest projecte representa una inversió de prop de 24 milions d'euros i la construcció de 184 habitatges de lloguer social, cosa que significa que la Generalitat reprén la promoció pública d'habitatge "reparant les cicatrius heretades" i des d'una nova perspectiva d'urbanisme que té en compte les necessitats de les persones i els reptes de la transició ecològica, ja que compta amb un sistema de plaques solars en el sostre per a l'autoproveïment energètic, ha manifestat Illueca.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que disposa d'un parc públic d'habitatge que satisfaça les necessitats dels ciutadans per a obtindre un habitatge assequible, i que també ajudarà els joves a emancipar-se els joves.

El vicepresident segon del govern valencià i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i la ministra de Drets Socials han visitat l'estructura de l'edifici que està previst finalitzar en el sector de la Torre de València.

Des de la Generalitat, el 2022 es destinaran 48 milions per a impulsar la promoció pública d'habitatge i enguany es licitaran dos solars més en la zona de la Torre per a continuar amb l'ampliació del parc públic d'habitatge.

La construcció de l'antic Sociópolis es va iniciar el 2009 i el 2011 es van paralitzar les obres amb el 36% del treball executat. El 2021 es van iniciar les actuacions per a reprendre les obres fins a la seua completa finalització.

El nou projecte es basa en criteris de sostenibilitat, amb un gran nombre de cultius urbans i entramat de negocis de proximitat, així com amb una aposta a la innovació en la construcció.

També et pot interessar

stats