Belarra anima a votar en els barris humils per aconseguir un Botànic madrileny

La ministra de Drets Socials defén a Valencia que si la majoria social es mobilitza es pot aconseguir un govern progressista a Madrid

Ione Belarra visita vivienda pública a València
Ione Belarra visita vivienda pública a València / Rober Solsona

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha animat a anar a les urnes el 4 de maig als madrilenys dels "barris més humils" i a la gent que "sistemàticament no ha votat en els últims anys" per a aconseguir "un govern del Botànic a la madrilenya", en relació al tripartit valencià que comparteixen el PSPV, Compromís i Unides Podem. "Si tota la gent de Parla o de Getafe es mobilitza, sens dubte la Comunitat de Madrid es pot guanyar", ha confiat aquest dijous als periodistes en una visita a promocions d'habitatge públic en el centre de València.

La ministra ha advertit que la campanya a Madrid revela que el que està en joc "no és només el govern autonòmic, sinó la qualitat democràtica de tots els espanyols" siguen d'on siguen. Per a Belarra, les dades dels últims comicis a Madrid deixen clar que "si la majoria social es mobilitza, es pot tindre un govern progressista", per al qual ha utilitzat la "metàfora perfecta" del Botànic. "És l'objectiu que tots perseguim: arribar a acords entre diferents, però per a això la gent h d'anar a votar", ha insistit.

Preguntada per les enquestes que donen la majoria a Ayuso, ha posat l'accent que la mobilització de les últimes eleccions va ser "claríssima" i ha comparat la del barri "més ric" de Salamanca, per damunt del 70%, amb la de zones com Getafe o Parla, que no van passar del 60%.

També et pot interessar

stats