El BBVA investiga des de juny la contractació de l’empresa de Villarejo

L’entitat ha assegurat que prendrà "les mesures internes que escaiguen" si hi ha irregularitats.

Europa Press
Europa Press

El BBVA ha revelat que va obrir el passat mes de juny una investigació sobre la contractació i els serveis prestats per la firma Cenyt, propietat de l'excomissari José Manuel Villarejo. L’entitat ha assegurat que prendrà "les mesures internes que escaiguen" si s'acreditara l'existència d'irregularitats, a més de dur a terme les accions judicials pertinents.

A més, el BBVA, que actualment presideix Carlos Torres Vila, va sol·licitar a un despatx extern d'advocats una revisió independent dels fets i de la documentació disponible. Totes dues actuacions estan en curs en l'actualitat.

Així ho ha assegurat l’entitat bancària a través d'una declaració institucional on assegura que, si hi ha irregularitats, “durà a terme les accions judicials pertinents i, com sempre, col·laborarà amb la justícia".

El diari El Confidencial ha publicat aquest dijous que el BBVA presidit per Francisco González va utilitzar el comissari Villarejo per a tindre accés en temps real a les telefonades que es van creuar en plena operació d'assalt al banc pels principals promotors de la maniobra: qui llavors era president de Sacyr, Luis del Rivero, l'industrial Juan Abelló i el cap de l'Oficina Econòmica de José Luis Rodríguez Zapatero, Miguel Sebastián.

També van espiar desenes de persones, empreses i fins i tot mitjans de comunicació que haurien tingut una participació secundària en aquesta ofensiva. Segons consta en la documentació a què ha tingut accés el citat diari digital en una investigació conjunta amb Moncloa.com, el presumpte cervell de l'operació Tàndem va arribar a facilitar a directius del BBVA el detall de 15.000 contactes telefònics.

Villarejo amenaça amb noves revelacions

L'excomissari ha amenaçat el president del govern espanyol de fer públiques dades personals i privades de vicis i virtuts de les personalitats més rellevants d'Espanya per a defendre's. Ho fa des de la presó i en una carta oberta.

També et pot interessar

stats