Bauzá: “Volem que els cítrics tinguen les mateixes oportunitats que la resta de productes de fora de la UE”

16 min.

À Punt ha començat aquest dilluns una sèrie d’entrevistes amb els candidats de les principals formacions a les eleccions al Parlament Europeu. El primer entrevistat ha sigut el candidat de Ciutadans, José Ramón Bauzá, que ha incidit en la necessitat que els controls sanitaris sobre els cítrics també s’apliquen als tercers països. 

 “Volem que els cítrics tinguen les mateixes oportunitats que tenen la resta dels productes de fora de la UE, i que els països de fora complisquen els mateixos controls que nosaltres”, ha afegit. 

Bauzá ha incidit especialment en la necessitat d’avançar en les obres del corredor mediterrani, ja que ha assegurat que és “fonamental” una xarxa d’infraestructures que permeta que tots els productes espanyols “estiguen en les mateixes condicions que els de la resta de països”. 

A la pregunta sobre per què no hi ha candidats valencians al capdavant de les llistes de la formació taronja al Parlament Europeu, Bauzá ha explicat que Ciutadans presenta una candidatura formada per un grup de persones que tenen una “formació transversal”. “Volem reformar, lluitar, modernitzar el que és Europa, i volem que Espanya en forme part”, ha manifestat. 

Visat per punts per a regular les migracions

Sobre les constants migracions de països africans cap a Europa, el candidat de Ciutadans per als comicis europeus ha explicat que la proposta de Ciutadans és crear un visat per punts per a atraure el talent. “Volem una migració ordenada, regulada i amb persones que puguen aportar un valor afegit”, ha afirmat. 

stats