Batet entrega al rei la llista de partits per a la ronda de consultes

ERC, Bildu i la CUP diuen que no acudiran a la ronda que obrirà Felip VI per a la investidura del president del govern.

Foto de portada: El rei Felip VI rep en audiència a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet
04 de desembre 2019 - 15:44

El rei Felip VI ha rebut al palau de La Zarzuela la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, qui li ha fet lliurament de la llista amb els 19 partits polítics que poden participar en les consultes per a la investidura del president del govern. Una trobada que ha tingut lloc vint-i-quatre hores després de l'inici de la la XIV Legislatura amb la constitució del Congrés i el Senat. 

Els independentistes d'Esquerra Republicana i EH Bildu ja han avançat que, fidels al seu costum, no acudiran a la ronda de consultes que obrirà el rei amb vista a la sessió d'investidura, i tampoc ho farà la CUP, que per primera vegada tenia oportunitat de fer-ho i ha declinat anar-hi.

A partir d'ara, el rei ha de decidir quan fixarà la seua ronda de consultes per a constatar si hi ha algun candidat que puga obtindre els suports suficients per a ser investit com a president del govern.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha advocat aquest dimecres per una investidura "com més prompte millor", encara que ha admés que veu "complicat, però no impossible" que puga ser possible abans de Nadal.

A l'espera que La Zarzuela comunique aquesta decisió, les dates que s'han plantejat inicialment són les del 10 i 11 de desembre, just després del cap de setmana que ve i abans que el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, viatge el dia 12 a Brussel·les per a participar en una reunió del Consell Europeu.

Negociacions PSOE-ERC

Una data en la qual Sánchez podria no tindre assegurada encara la seua investidura si ERC continua rebutjant-la. Les comissions negociadores de PSOE i ERC han decidit tornar a reunir-se el dia 10 i l'executiu en funcions ja ha avançat que Sánchez no anirà a una investidura fallida. 

Després de la seua reunió amb Batet, el rei ha rebut també al palau de La Zarzuela la nova presidenta del Senat, Pilar Llop

També et pot interessar

stats