Batet deixa en mans del Suprem la suspensió dels parlamentaris presos

La Fiscalia demana instar a la suspensió immediata dels seus càrrecs.

VÍDEO | Batet deixa en mans del Suprem la suspensió dels parlamentaris presos

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha convocat la mesa del Congrés a una reunió aquest dijous, a les 12:30 hores. En la reunió, tots els grups podran expressar la seua posició respecte a la situació dels diputats presos. Batet ha dit que ahir va sol·licitar al Tribunal Suprem, en vista de la situació de presó preventiva de quatre membres de la cambra, que informara el Congrés “de les conseqüències de l’aplicació de la llei processal en la situació dels parlamentaris en les condicions de l’exercici del seu mandat”.

Serà, per tant, l’alt tribunal el que haurà d’indicar si se suspén del càrrec els parlamentaris presos. “L’escrit es remet perquè siga el Suprem, com a òrgan que enjudicia les conductes de les persones que estan a la presó preventiva, el que ens diga en quina situació queden aquestes persones”, ha explicat la presidenta del Congrés.

Batet creu que aquesta sol·licitud al Suprem no dilata el procés, sinó que “posa en marxa el procés adequat per a arribar com més prompte millor a una decisió”.

La Fiscalia demana instar a la suspensió immediata dels parlamentaris presos

La Fiscalia ha presentat un escrit davant la sala del Tribunal Suprem que jutja el procés independentista per a sol·licitar que es comunique al Congrés que aplique de manera immediata l'article 384 de la llei d'enjudiciament criminal i suspenga dels càrrecs els cinc parlamentaris presos que han pres ja possessió del seu escó.

La petició del ministeri públic té com a objectiu la suspensió de Raül Romeva en el Senat i d'Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sánchez en el Congrés, sense haver d'acudir a cap interpretació del reglament de la cambra, que era l'opció que havia apuntat l'alt tribunal en l'ofici que va remetre la setmana passada a les dues cambres.

L'article 384 ja va ser aplicat a alguns dels ara parlamentaris quan van ser elegits com a representants al Parlament, en els comicis autonòmics del 21 de desembre de 2017 a instàncies de l'instructor del cas, Pablo Llarena.

També et pot interessar

stats