Batet comunica al Rei l'elecció de Sánchez, que retarda a la setmana que ve l'anunci de la composició del seu gabinet

La presidenta del Congrés trasllada a Felip VI el resultat de la investidura perquè nomene president el líder socialista, que prometrà el càrrec dimecres.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, encaixa mans amb el rei Felip VI
La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, encaixa mans amb el rei Felip VI / Fernando Alvarado (Efe)

Pedro Sánchez anunciarà la setmana que ve els membres del seu govern. Retarda així uns dies la comunicació pública dels nous ministres, que inicialment s'havia previst per a aquest dijous, l'endemà del previsible nomenament com a president al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). El canvi d'agenda deixa enlaire el primer consell de ministres del nou govern de coalició del PSOE i Unides Podem. S'havia especulat amb una reunió aquest mateix divendres que, en cas de mantindre's, haurien de celebrar els ministres en funcions, alguns dels quals es dona per fet que no repetiran.

Siga com siga, la presidenta del Congrés Meritxell Batet ja ha comunicat el Felip VI el resultat de la votació d'investidura perquè el cap de l'estat espanyol nomene Pedro Sánchez com a president del govern. Compleix així el ritual que marca la Constitució i que va iniciar-se quan el monarca va designar Sánchez com a candidat a la investidura després de la ronda de consultes amb les diferents formacions polítiques. El ja investit president del govern prometrà el càrrec davant del Rei a les 11.00 hores en el palau de La Zarzuela, segons ha informat la Casa del Rei. 

La previsió inicial amb què comptaven alguns dels ministres de Sánchez que esperen repetir en el nou executiu de coalició era que el primer Consell de Ministres se celebrara aquest mateix divendres. No obstant això, des de l'entorn del ja president diuen que necessita "més temps" per a anunciar el nou gabinet, però no es coneixen els motius que estan darrere d’aquest retard inesperat. 

Fonts pròximes a Pedro Sánchez asseguren que ha de fer moltes telefonades i parlar amb molta gent abans de donar a conéixer els membres del govern. Assenyalen que vol fer les coses bé i evitar presses innecessàries, i per això lleven importància al fet que es tarde uns dies més a conéixer la composició sencera del gabinet. El president ja ha quedat investit i ja és segur que hi haurà govern, argumenten, i això vol dir que Espanya està llançant un senyal de certesa als mercats.

També et pot interessar

stats