Batet assenyala la necessitat d'incloure el factor del despoblament en la negociació del finançament autonòmic

La ministra de Política Territorial ha expressat la disposició del Govern d'Espanya de “posar damunt de la taula” aquest factor també per a distribuir els recursos de la UE.

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet. Javier Cebollada (Efe)
La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet. Javier Cebollada (Efe)

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha manifestat aquest dilluns que el govern central està disposat a “posar damunt de la taula” el factor del despoblament a l'hora de negociar el finançament de les comunitats autònomes i la distribució de recursos de la Unió Europea.

Batet ha afirmat que “des del Govern estem convençuts que el despoblament, l'envelliment i la població flotant, tot el que té a veure amb la demografia, és una qüestió de país i d'Estat que requereix que el Govern prenga les regnes”. La ministra ha remarcat que s'ha donat “la màxima rellevància política” al comissionat enfront del repte demogràfic i ha recordat que en la primavera de 2019 es presentarà una estratègia nacional en matèria demogràfica.

A més, Batet ha assenyalat la necessitat d'incloure el factor del despoblament en la negociació del finançament autonòmic i ha indicat que la Unió Europea també hauria d'assumir aquest criteri a l'hora de distribuir els recursos.

També et pot interessar

stats