Bassa assegura que el referèndum no era un acte concloent per a la independència

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Família diu que era un compromís institucional i una forma de continuar negociant.

Dolors Bassa, en el juí del procés
Dolors Bassa, en el juí del procés / Tribunal Suprem (Efe)

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Família Dolors Bassa ha assegurat que el referèndum mai va ser un acte concloent per a la independència, sinó un compromís institucional i una forma de seguir negociant.

L’acusada ha explicat que, d’una altra manera, la independència hauria hagut de declarar-se el 3 d’octubre, però no van fer el pas, perquè sempre es va tractar d’un acte per a aconseguir a través del "diàleg, la negociació i el pacte" la consulta del sentir català.

Així mateix, ha justificat la llei de transitorietat a la república catalana com un instrument legal en cas que les negociacions amb el govern central permeteren la independència de Catalunya.

En la mateixa línia que la resta de declaracions, Bassa ha definit que la DUI va ser un acte polític que es va signar en una sala del Parlament, però no en el saló de plens.

Bassa ha reconegut que havia rebut prevencions del Tribunal Constitucional vinculats a resolucions del procés, però es va excusar que el Govern d'Espanya tampoc compleix les sentències del Tribunal Constitucional.

També et pot interessar

stats