Les bases d'ERC avalen massivament no investir Sánchez si no negocia sobre Catalunya

Quasi el 95% de la militància dona suport al plantejament de la direcció de demanar una mesa de diàleg.

VÍDEO | Les bases d\'ERC avalen massivament no investir Sánchez si no negocia sobre Catalunya

El 94,6% de les bases d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha avalat bloquejar la investidura del socialista Pedro Sánchez si no hi ha un acord per a constituir una mesa de negociació que permeta abordar el conflicte català. 

La portaveu de la formació, Marta Vilalta, ha fet públics aquest dilluns els resultats de la consulta interna que ERC ha celebrat durant la jornada. La militància ha votat massivament que sí a la pregunta: "Estàs d’acord a rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per a abordar el conflicte polític amb l’Estat a través d’una taula de negociació?".

El resultat de la consulta, en què ha participat el 70% de la militància, dona a la direcció d'ERC el suport per a demanar diàleg al PSOE i resoldre la situació a Catalunya. La creació d'una mesa de negociació serà l'exigència mínima que l'equip negociador de la formació independentista posarà damunt la taula en la reunió que té previst mantindre amb els socialistes aquesta mateixa setmana. 

També et pot interessar

stats