Les bases d'EH Bildu decideixen el vot en la investidura

La direcció de la coalició proposa abstindre's perquè “s'obri una finestra d'oportunitat per a la resolució dels greus problemes estructurals”.

Pedro Sánchez i Andoni Ortuzar formalitzen l'acord
Pedro Sánchez i Andoni Ortuzar formalitzen l'acord / Ballesteros (Efe)

EH Bildu, coalició que engloba els partits Sortu, EA i Alternatiba, sotmet a les bases aquest dijous i divendres la proposta de la mesa política d'abstindre's en la investidura del líder socialista Pedro Sánchez com a pròxim president del govern central.

La direcció de la coalició proposarà a les bases l'opció d'abstindre's en la investidura perquè considera que, "possibilitant la formació d'un govern de coalició PSOE-Unides Podem a Espanya, s'obri una finestra d'oportunitat per a la resolució dels greus problemes estructurals".

La consulta es durà a terme per mitjans telemàtics a través de la pàgina web d'EH Bildu, a partir de les 00:00 hores del dijous 2 de gener i conclourà a les 12:00 hores del dia 3.

La pregunta que EH Bildu formularà a les seues bases serà: "Estàs d'acord que els cinc diputats i diputades d'EH Bildu en el Congrés espanyol faciliten mitjançant l'abstenció activa la investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del Govern espanyol perquè conforme govern amb Unides Podem?"

També et pot interessar

stats