Bárcenas testifica durant dues hores pel presumpte robatori de documentació comprometedora sobre el PP

L'extresorer del partit havia donat a entendre que aportaria proves que impliquen Mariano Rajoy.

L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, arriba a l'Audiència Nacional el passat 4 de desembre
L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, arriba a l'Audiència Nacional el passat 4 de desembre / J. J. Guillén (Efe)

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha estat declarant aquest dilluns durant dues hores en una peça secreta del cas Kitchen, en el qual s'investiga la presumpta sostracció en una operació parapolicial el 2013 de documentació i enregistraments comprometedors per a dirigents del PP que guardaven ell i la seua família. La seua declaració com a testimoni davant el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castelló s'ha produït per videoconferència des de la presó de Soto del Real, on compleix condemna pel cas Gürtel.

El magistrat va acordar prendre-li declaració després de donar-li trasllat la Fiscalia de la carta en la qual Bárcenas manifestava la seua "voluntat" de col·laborar en tots els casos que afecten el PP, com és el cas Kitchen. En la carta, Bárcenas donava a entendre que aportaria proves en aquestes causes, i parlava d'una conversa amb l'expresident del govern espanyol el 2009, Mariano Rajoy, al seu despatx, en la qual aquest li va comentar que s'havia desfet dels documents sobre la caixa b en una trituradora de paper, sense saber que l'extresorer en va conservar una còpia.

En la missiva feia referència a l'operació Kitchen, en la qual, assegurava, van arribar "al punt d'aconseguir la sostracció de documentació sensible" per al PP, com va ser el robatori de "memòries USB" i "diversos papers" de l'estudi de la seua dona.

No és la primera vegada que declara en aquesta causa com perjudicat, ja que l'última va ser el passat 18 de desembre, quan va assegurar que, durant la seua estada a la presó preventiva, un advocat, al qual ell va vincular amb el PP, va anar a visitar-lo i el va advertir que, si parlava, la seua dona Rosalía Iglesias acabaria a la presó. Iglesias va ingressar el passat 8 de novembre a la presó de dones d'Alcalá per a complir els prop de tretze anys de presó que li va imposar el Tribunal Suprem després de revisar la sentència del cas Gürtel que va dictar l'Audiència Nacional el 2018.

També et pot interessar

stats