Bárcenas i la seua dona declaren com a testimonis per l’operació Kitchen

Dijous està citat l'excomissari Villarejo, principal investigat en la causa.

Europa Press
Europa Press

El jutge del cas Villarejo, Manuel García Castelló, ha citat aquest dimecres com a testimonis l’extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, i la seua dona, Rosalía Iglesias, en relació amb l'operació Kitchen, que va posar en marxa en 2013 el Ministeri de l'Interior per a sostraure-li documents.

Segons han confirmat fonts jurídiques, els dos són part de la dotzena de persones citades aquesta setmana pel nou jutge del cas Tàndem, entre els quals figura també el mateix excomissari José Villarejo, el principal investigat en la causa i que està citat dijous.

Bárcenas i la seua dona hauran de contestar a les preguntes relacionades amb la peça del cas de l'operació Kitchen, sobre la qual els dos ja van declarar com imputats a l'Audiència Nacional. En aquell cas ho van fer davant el jutge José de la Mata, que investiga els papers de la comptabilitat B del PP que haurien estat en possessió de l’extresorer.

En aquesta declaració, Bárcenas va confirmar al jutge que el seu xòfer, Sergio Ríos, va portar, per encàrrec seu, documents sobre la comptabilitat paral·lela des de la seu del partit de Génova a un estudi de restauració de la seua dona. 

L'operació la va posar en marxa en 2013 el Ministeri de l'Interior de Jorge Fernández Díaz amb l'ajuda de l’excomissari Villarejo i suposadament es va finançar amb fons reservats, d'on haurien eixit els 48.000 euros que va poder cobrar el xòfer de Bárcenas, Sergio Ríos, a canvi de robar els documents. 

De fet, Interior ha informat l'Audiència Nacional que s'han trobat evidències que en Kitchen van participar policies i confidents, alguns pagats amb fons reservats.

També et pot interessar

stats