Bárcenas ofereix col·laboració als Fiscals en el cas de la caixa B del PP

L'extresorer del PP busca beneficis penitenciaris per a la seua dona, condemnada a 12 anys pel cas Gürtel.

Imatge d'arxiu de l'extressorer del Partit Popular, Luis Bárcenas
Imatge d'arxiu de l'extressorer del Partit Popular, Luis Bárcenas / Europa Press

L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, s'ha oferit a la Fiscalia per a col·laborar en la investigació sobre la suposada caixa B del Partit Popular. Una notícia que es coneix un dia després de l'ingrés en presó de la seua dona, Rosalía Iglesias, condemnada a 12 anys després que el Tribunal Suprem confirmara la major part de la sentència de l'Audiència Nacional sobre el cas Gürtel.

L'oferiment de Bárcenas tindria com a objectiu aconseguir beneficis penitenciaris per a la seua dona. Segons publica el diari El País, l'extresorer del PP podria aportar novetats en la causa sobre la comptabilitat paral·lela del partit durant 20 anys, i que encara investiga el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata.

Segons informa el diari de fonts de l'acusació, els advocats de Luis Bárcenas, condemnat a 29 anys de presó, s'han reunit amb els fiscals Anticorrupció encarregats del cas Gürtel i del cas de la caixa B del PP per a oferir la col·laboració de l'extresorer davant el procés que continua viu i pendent de judici sobre el finançament il·legal del Partit Popular. D'aquesta manera, Bárcenas donaria nous detalls a la Fiscalia Anticorrupció sobre els delictes comesos durant l'etapa en la qual va ser gerent i tresorer del PP (1990-2009).

L'extresorer va assegurar a la justícia que durant anys entregava als principals dirigents del PP uns sobres amb diners procedents de la caixa B, mentre que tots els dirigents que apareixen en els papers de Bárcenas amb pagaments trimestrals de diners negres ho han negat davant el jutge. Bárcenas va suggerir en alguna ocasió que tenia algunes proves d'aquests pagaments, però fins ara no les ha mostrades.

Rosalía Iglesias va ingressar dilluns dia 9 al centre penitenciari de dones d'Alcalá-Meco, a Madrid. Els magistrats del Suprem consideren que la dona de Bárcenas va participar de manera activa en la defraudació i ocultació dels diners obtinguts de manera il·lícita per l'extresorer del Partit Popular. Bárcenas, en presó des de fa dos anys i mig, ha demanat el trasllat des de la presó de Soto del Real a la d'Alcalá-Meco per a estar prop de la seua dona.

També et pot interessar

stats