Bárcenas declararà com a imputat per les donacions a la caixa B del PP

El jutge intentarà aclarir si tenien caràcter d'adjudicacions públiques o favors a través d'administracions governades pel partit.

Luis Bárcenas a l'Audiència Nacional el passat 8 de febrer
Luis Bárcenas a l'Audiència Nacional el passat 8 de febrer / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, que investiga la causa en la qual s'investiga si les donacions a la caixa B del PP tenien com a finalitat concedir adjudicacions públiques o favors a través d'administracions governades pel partit, ha citat a declarar l'extresorer del partit, Luis Bárcenas.

Bárcenas haurà d'acudir en qualitat d'imputat, després d'haver manifestat a la Fiscalia la seua “voluntat” de col·laborar amb la Justícia, tant en la causa de la caixa B que s'està jutjant com en unes altres que afecten el PP, com és la peça separada de la investigació principal sobre la comptabilitat opaca del partit.

El jutge ha estat diversos mesos recopilant proves que afecten l'extresorer i que han sigut recaptades a diferents imputats en el cas Kitchen. Ho ha fet a petició de la Fiscalia Anticorrupció, que considera que és “d'interés per a l'avanç i desenvolupament de la instrucció” de la causa “disposar dels documents que el jutjat central d'instrucció número 6 haguera obtingut en el marc de la investigació que du a terme sobre la sostracció de documents a Luis Bárcenas i al seu entorn familiar”.

Concretament, el jutge va reclamar els “fragments de les declaracions” en seu judicial de l'excomissari Enrique García Castaño, de l'excomissari José Manuel Villarejo i de l'ex-xòfer de Bárcenas, Sergio Ríos, "que refereixen l'existència de documents que guardava o tinguera a la seua disposició Luis Bárcenas directament o a través de tercers”".

A més, sol·licita testimoniatge de documents que hagueren estat en poder o a la disposició de Bárcenas, així com dels fragments dels enregistraments de converses entre Villarejo, l'empresari Adrián de la Joya i García Castaño, “que revelen l'existència de documents que guardava o tenia a la seua disposició” l'extresorer.

També et pot interessar

stats