Barcelona s’ompli de pancartes en l’aniversari del 17A

“El rei espanyol no és benvingut als Països Catalans” es pot llegir en una d’elles.

Barcelona s’ompli de pancartes en l’aniversari del 17A
Barcelona s’ompli de pancartes en l’aniversari del 17A

A la façana del número 9 de la plaça de Catalunya, on aquest divendres se celebren els actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils als quals acudiran els reis, s’ha desplegat una pancarta contra Felip VI amb el lema “The spanish King is not welcome in the catalan countries” (El rei d’Espanya no és benvingut als Països Catalans).

La consigna, que s’hi va desplegar a última hora de dijous, cobreix part de la façana d’un edifici situat al mateix lloc on es faran, d’ací a unes hores, els actes en record dels atemptats. En aquesta, a més, es pot apreciar un retrat del rei cap per avall, i les paraules “not welcome” (no és ben rebut) assenyalades en lletres roges.

Al voltant de les 5 de la matinada, un equip de muntanya dels Mossos d’Esquadra s’ha despenjat des del terrat de l’edifici per a retirar la pancarta. Després d’una estona, els agents han desistit i els activistes han tornat a desplegar-la.  

Poc després, una segona pancarta s’ha desplegada en un altre edifici de la Rambla amb un dibuix de Felip VI encaixant la mà amb Abdullah bin Abdulaziz al-Saud, el rei de l’Aràbia Saudita. En aquesta pancarta, que també està escrita en anglés, es pot llegir “Les seues guerres, els nostres morts” i “Catalunya en solidaritat amb les víctimes”. 

Finalment, una tercera pancarta s’ha penjat en un altre edifici de la Rambla, al costat de la plaça en la qual s’ha celebrat l’ofrena floral en memòria de les víctimes de l’atemptat de l’any passat. Hi ha dibuixat un gran llaç groc i s’hi pot llegir el lema “Llibertat preses i presos polítics”. També hi ha escrita la frase “Aquest acte sense ells és una estafa”.

En l’acte, que ha començat les 10:30 hores, hi haurà música i lectures en els set idiomes de les víctimes mortals. Durant la commemoració, a més, no hi haurà parlaments institucionals, en un intent de fer que el protagonisme recaiga en els familiars de les víctimes i en els ferits.

La presència de les pancartes xoca amb la petició que han fet familiars i les institucions relacionades amb l’organització dels actes en record dels atacs de Barcelona i Cambrils, i que sol·licitaven que no s’utilitzaren els homenatges amb finalitats partidistes.

També et pot interessar

stats