Barceló nega que la UE es plantege tancar fronteres per la Covid-19

5 min.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha negat que la Unió Europea contemple tancar fronteres –com ha fet Rússia– per a intentar minimitzar el contagi del coronavirus. En una entrevista en Les notícies del matí ha assegurat que tampoc està previst realitzar controls d’entrada en les fronteres de la UE.

Barceló participa aquest dijous en la reunió que els ministres de Sanitat fan a Brusel·les per a adoptar mesures contra l’avanç imparable de la Covid-19. Ho fa com a delegada de totes les autonomies, ja que la Comunitat Valenciana ostenta aquest semestre la representació de totes les comunitats autònomes en el Consell d'Europa.

Així mateix, la consellera ha apuntat que, a Espanya, el risc de contagi de la pneumònia és mínim, ja que només hi ha només dos casos, els de Palma i La Gomera. No obstant això, ha explicat que, en ambdós casos, el contagi ha tingut lloc fora d’Espanya per estar en contacte amb persones infectades.

La suspensió del Mobile, excessiva

D'altra banda, Barceló ha dit que la cancel·lació del Mobile World Congress de Barcelona li sembla “una mesura totalment excessiva” perquè no hi ha motius des del punt de vista de la salut per a suspendre'l.

En aquest sentit, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha instat les empreses a explicar per què han declinat assistir a Barcelona i, en canvi, sí que van a esdeveniments similars en altres països.

254 morts i 15.000 nous infectats en 24 hores

Les morts per la Covid-19 a la província de Hubei, focus de l'epidèmia, han augmentat en 254 les últimes 24 hores. Així mateix, s'han comptabilitzat més de 15.000 nous casos de la infecció en aquesta província xinesa.

Els espanyols en quarentena reben l'alta

El grup d'espanyols procedents de Wuhan que compleix la quarantena a l'Hospital Gómez Ulla de Madrid rep l'alta mèdica aquest dijous, segons han confirmat fonts de La Moncloa.

L’OMS manté el nivell d'alerta

L'últim informe de l'Organització Mundial de la Salut manté l'emergència internacional sanitària per la Covid-19 en el nivell alt.

El seu director general, el doctor Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha demanat a tots els països que s'unisquen per a “lluitar contra un enemic comú que no respecta les fronteres”.

stats