Barceló destaca l’augment de recursos contra la pobresa farmacològica i l’atenció primària

La consellera de Sanitat anuncia que la recuperació per a la gestió pública de l’hospital de Dénia serà el 2019.

La Consellera de Sanitat durant la compareixença a les Corts.
La Consellera de Sanitat durant la compareixença a les Corts.

La consellera de Sanitat Ana Barceló ha anunciat aquest divendres en la Comissió d’Economia de les Corts que el seu departament augmentarà la despesa destinada a la construcció d’infraestructures sanitàries i a l’atenció primària, a més de destinar més recursos contra la pobresa farmacològica per a cobrir a més col·lectius.

La Conselleria de Sanitat té assignada la partida més quantiosa dels pressupostos de la Generalitat per a l’any 2019, amb una xifra de 6.600 milions d’euros, un 3,1% més que l’any passat. Aquesta xifra representa el 30% del total del pressupost de la Generalitat, cosa que suposa invertir “18,2 milions d’euros al dia” en sanitat, com ha explicat la consellera.

Es destinaran 27 milions d’euros per a reduir les llistes d’espera i els 121 milions d’euros que es paguen de cànon anual per la concessió de l’hospital de Dènia es destinaran a la seua reversió perquè la gestió torne a ser pública. La consellera ha precisat que, per a complir la paraula que van donar al Consell, destinaran “el que calga” perquè el departament de salut de la Marina torne a la gestió pública.

També et pot interessar

stats