Barceló anuncia la licitació de les obres del Clínic per 38,6 milions

Les obres convertiran d'ací a 22 mesos l'hospital en un complex sanitari de més de 900 llits i 25 quiròfans

La consellera de Sanitat visitant les obres de l'hospital Clínic a València
La consellera de Sanitat Universal visitant les obres de l'Hospital Clínic a València / À Punt

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha anunciat que en els pròxims dies eixiran a licitació, per 38,6 milions d'euros, les obres de l'edifici en el qual s'allotjaran les consultes externes del futur complex de l'Hospital Clínic de València.

En concret, es tracta de la rehabilitació, reforma, ampliació i millora de l'eficiència energètica de l'edifici de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Agrícola (Euita), que forma part del projecte d'ampliació de l'Hospital Clínic de València. El termini d'execució de l'obra és de 22 mesos.

“Amb aquesta licitació continuem cobrint els terminis per a impulsar aquest gran projecte que convertirà l'Hospital Clínic de València en un complex sanitari de més de 900 llits i 25 quiròfans, i que permetrà un creixement de més de 41.000 metres quadrats”, ha dit la consellera.

Simulació del futur edifici de consultes externes de l'hospital Clínic
Simulació del futur edifici de consultes externes de l'hospital Clínic / Sanitat Universal

Barceló ha afegit que l'ampliació de l'hospital Clínic "continua avançant” i ha recordat que el Consell "va declarar aquestes obres d'interés general en el marc de l'emergència sanitària causada per la Covid-19. Es tracta d'unes obres de gran envergadura que garantiran l'atenció sanitària del Departament de Salut Clínic-Malva-rosa, amb una població de 350.000 persones”.

Les obres de l'Euita afecten una superfície de 15.988 metres quadrats repartits en set nivells: planta baixa, semisoterrani, soterrani i quatre plantes.

Aquesta actuació ha requerit l'enderrocament de l'edificació de la planta baixa que circumda l'antic edifici de l'Euita per a després reconstruir-la. Això permetrà mantindre la composició de patis i ampliar la planta soterrani i semisoterrani, així com rehabilitar l'edifici emergent protegit.

En total, l'edifici albergarà 177 consultes de diferents especialitats. En la planta baixa se situaran les urgències, 84 llocs de l'hospital de dia oncohematològic, l'hospital de dia multidisciplinari, una sala d'actes, l'aulari i els serveis d'atenció al pacient.

La planta semisoterrani es destinarà a endocrinologia i cirurgia vascular, cirurgia toràcica i pneumologia, neurocirurgia i neurologia i oftalmologia.

La planta soterrani acollirà l'àrea de traumatologia i la unitat de ferides complexes, l'àrea de cirurgia plàstica, dermatologia, àrea de maxil·lofacial, anestèsia i al·lèrgies.

En les restants quatre plantes se situaran la resta de les consultes (medicina interna, reumatología, cardiologia, infecciosos, digestiu, urologia, ginecologia i altres).

Les obres de l'Euita són una de les actuacions programades del projecte d'ampliació de l'Hospital Clínic de València que, amb una inversió global estimada de 110 milions d'euros, permetrà duplicar la capacitat del centre sanitari en llits d'hospitalització, llits de la unitat de vigilància intensiva i reanimació, i llocs d'hospital de dia.

Les primeres obres de l'ampliació del complex hospitalari estan en la fase final. Corresponen a l'enderrocament de les naus que donen al carrer de Menéndez Pelayo i els fonaments de l'hospital de nou plantes que s'alçarà en aquest mateix espai.

També et pot interessar

stats