Barcala revalida l'alcaldia d'Alacant

El pacte entre el Partit Popular i Ciutadans li permet governar en minoria

VÍDEO | Barcala revalida l\'alcaldia d\'Alacant

Luis Barcala continuarà sent l'alcalde d'Alacant després de rebre els vots a favor dels nou regidors del Partit Popular i els cinc de Ciutadans. En total, sumen 14 representants que governaran en minoria, ja que el consistori en té 29. 

Les dues forces han arribat a un acord pel qual Barcala assumeix la màxima representació municipal en la legislatura que ara comença, la 2019-2023, i la líder de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ocuparà la vicealcaldia i serà la portaveu de l'equip de govern. 

En el discurs de presa de possessió, Barcala ha instat la resta d'edils a treballar per a "situar Alacant on es mereix". "Ja no som els uns i els altres", ha dit, i ha afegit que "l'esforç pagarà la pena perquè els alacantins no volen revenges o ajustos de comptes, sinó diàleg".

L'alcalde ha assenyalat que vol tindre "molt bones relacions" amb la Generalitat i amb "qui estiga disposat a ajudar". "Hem de remar junts, no amb demagògies i sectarisme", ha manifestat. 

Junt amb PP i Ciutadans, formen part de l'Ajuntament d'Alacant que s'ha constituït aquest dissabte els nou regidors del PSPV-PSOE; els dos de Compromís; els dos representants d'Unides Podem; i dos edils de Vox, que entra per primera vegada en el consistori. 

Barcala, de 57 anys, és advocat, i va arribar a l'alcaldia d'Alacant el passat mes d'abril, quan la impossibilitat del grup d'esquerres de posar-se d'acord li va tornar l'alcaldia al Partit Popular.

També et pot interessar

stats