Barcala revalida l’alcaldia d’Alacant i només necessitarà Vox per a acords de govern

En primera votació cada formació ha votat pel seu cap de llista

Barcala posa amb la vara de comandament a l'Ajuntament d'Alacant
Barcala posa amb la vara de comandament a l'Ajuntament d'Alacant / À Punt NTC

El candidat del PP Luis Barcala ha sigut reelegit aquest dissabte com a alcalde d'Alacant en el ple d'investidura de l'Ajuntament. Ha aconseguit la vara de comandament com a cap de llista del partit més votat el 28 de maig en segona votació.

El ple d'investidura ha tingut lloc des de les 10:20 hores al Saló Blau de l'Ajuntament. En la primera votació, Barcala ha aconseguit els catorze vots a favor dels regidors del PP, d'una corporació de 29 edils, per la qual cosa no ha aconseguit la majoria absoluta necessària, fixada en 15 vots.

La resta de formacions s'han votat a si mateix. En concret, la candidata del PSPV, Ana Barceló, n'ha sumat huit; Carmen Robledillo, de Vox, quatre; Rafa Mas, de Compromís, n'ha aconseguit dos, i Manolo Copé, d'Unides per Alacant, un.

Barcala ha jurat l'acta de regidor en castellà amb la fórmula habitual, i s'ha compromés per la seua "consciència i honor", a complir les "obligacions" corresponents al càrrec, amb "respecte i lleialtat al rei i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'estat". Igualment, díhuit edils més han jurat el càrrec en castellà. Entre ells, Copé se n'ha eixit de la fórmula establida i en dir que jura lleialtat al rei ha afegit "per imperatiu legal". Així mateix, en valencià han promés el càrrec cinc edils.

En el discurs de presa de possessió, l'alcalde popular ha mostrat el seu agraïment per la reelecció i ha insistit que governarà "per a tots". A més, ha afirmat que la seua acció de govern es basarà en la humilitat, la responsabilitat, la unitat i estabilitat, la permissivitat i seguretat jurídica, la transformació de la ciutat i l'exigència per a reivindicar "el que es deu a Alacant".

Finalment, ha donat la mà als regidors de la resta de grups polítics, i els ha demanat ajuda per l'"amor que tenen per Alacant", així com el suport a la societat alacantina. "Entre tots farem Alacant més gran i la posarem a l'altura que es mereix", ha conclòs.

També et pot interessar

stats