Barcala podrà continuar governant a Alacant

Els populars són la força més votada amb 9 regidors, els mateixos que el PSPV-PSOE.

Barcala podrà continuar governant a Alacant

Luis Barcala (PP) podrà mantindre's al capdavant de l'alcaldia d'Alacant després dels resultats de les eleccions municipals d'aquest diumenge al 100% dels vots escrutats. Els comicis ha deixat el PP  ha sigut la força més votada amb el 29% del suport i el PSPV-PSOE de Francesc Sanguino, segon, amb el 27%. 9 regidors cadascun d'ells. 

Ciutadans ha aconseguit 5 regidors i el 16% del suport. L'entrada de Vox per primera vegada al consistori, amb 2 regidors i un 6,3% dels vots faria possible una majoria de 16 regidors, un per damunt de la majoria absulta. 

La pèrdua de suport de Compromís (2 regidors i un 6%) i d'Unides-Podem (2 regidors i un 9%) fa impossible un pacte d'esquerres com el que es va produir el 2015 amb l'alcaldia per al PSPV-PSOE. 

En declaracions davant els militants i simpatitzants Luis Barcala ha manifestat que els resultats refermen que els electors han donat suport a les seues polítiques. 

Antedecents

Barcala es va convertir en l'alcalde d'Alacant el passat mes d'abril quan la impossibilitat del grup d'esquerres a posar-se d'acord, li va tornar l'alcaldia al Partit Popular. 

El PP va ser el partit més votat en les eleccions de 2015 a la ciutat d'Alacant on va obtindre 8 edils. No obstant això, la coalició entre el PSPV-PSOE que va obtindre 6 regidors, els 5 de Guanyar Alacant i els 3 de Compromís, li va llevar l'alcaldia que va recaure en mans dels socialista Gabriel Echávarri. 

Tot i això, la política alacantina va pegar un gir de 360 graus al mes d'abril. El doble processament de l'exalcalde, Gabriel Echávarri,  per un presumpte delicte de fraccionament de contractes i el despatxament d'una treballadora municipal vinculada al PP, va portar la socialista Eva Montesinos a assumir temporalment les funcions de l'alcaldia de la ciutat.

El PSPV-PSOE pretenia que Montesinos acabara la legislatura al capdavant del consistori, però només va obtindre 14 dels 15 vots que necessitava per a convertir-se en alcaldessa. La regidora no adscrita, ex de Podem, Nerea Belmonte, votar en blanc i el no adscrit i ex de Ciutadans, Fernando Sepulcre, va fer un vot nul escrivint en seu propi nom en la papereta. 

També et pot interessar

stats