Barcala sobre el pacte amb Ciutadans: "Les coses ben fetes requereixen el seu temps"

Cs traslladarà al PP les seues "condicions" per a continuar negociant a Alacant

L'alcalde en funcions d'Alacant, Luis Barcala, en una imatge d'arxiu
L'alcalde en funcions d'Alacant, Luis Barcala, en una imatge d'arxiu

L'alcalde en funcions d'Alacant, el popular Luis Barcala, ha manifestat sobre la negociació que s'obri aquesta vesprada amb Ciutadans (Cs) per a negociar l'alcaldia, que "les coses ben fetes requereixen el seu temps". Barcala ha assenyalat que està "a l'expectativa" de Cs i ha apuntat que té previst "posar sobre la taula els principis a abordar durant la legislatura i els objectius a consens".

Fa quatre dies ja es van reunir a València els líders regionals, Isabel Bonig (PP) i Toni Cantó (Cs). Aquest dilluns Bonig no hi serà, però sí Cantó. A més de Barcala, a la cita també hi seran presents el president provincial del PP, José Ciscar, i l'aspirant del PP a presidir la Diputació, Carlos Mazón. Per part de Ciutadans hi assistirà també la candidata a l'alcaldia, Mari Carmen Sánchez, que forma part del comité de pactes.

El candidat popular ha insistit que es prendrà "el temps necessari per a fer les coses ben fetes" perquè, solament després de tractar i acordar les finalitats i els objectius per als pròxims quatre anys, "s'obrirà al com i al repartiment de possibles càrrecs".

Cs traslladarà al PP les seues "condicions" per a continuar negociant a Alacant

Per la seua banda, el líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, traslladarà al PP una sèrie de "condicions sine qua non" per a continuar negociant el govern de l'Ajuntament d'Alacant i la Diputació provincial. Així ho ha assegurat Cantó, qui ha avançat que aquestes mateixes condicions les traslladarà també al PSPV en la reunió que els socialistes li han sol·licitat. 

Sobre la trobada que mantindrà amb representants del PP provincials i de l'Ajuntament, ha dit que entén que és "una primera reunió preparatòria del que poden ser, si arriben a bon port, unes negociacions per a arribar a un acord amb el PP" tant a l'Ajuntament d'Alacant com en la Diputació. Abans, però, ha advertit els populars: "He sentit en alguna ocasió que el PP donava per fetes les negociacions i la culminació positiva d'aquestes, però em tem que això no és així. Primer vull saber si accepten les condicions que els proposaré hui".

Així mateix, ha assenyalat que l'executiva també va decidir que el soci preferencial seria el PP però ha dit que també volen parlar amb els socialistes perquè hi ha molts ajuntaments on tenen les dues opcions, encara que la línia roja serà "no pactar ni negociar en governs on estiga també el nacionalisme de Compromís o el populisme de Podems".

A l'Ajuntament d'Alacant el PP va ser el partit més votat, tot i que està empatat amb 9 regidors amb el PSPV en nombre de regidors. A la reunió també es parlarà d'un altre pacte, el de la Diputació d'Alacant, on PSOE i PP estan empatats a 14 diputats i necessiten els dos diputats de Ciutadans.

També et pot interessar

stats