La bandera LGTBI llueix a les Corts amb divisió entre els grups parlamentaris

El PP és l’únic partit que assisteix a la col·locació de la insígnia, donat que Vox s’oposava i el PSPV i Compromís organitzen el seu propi acte minuts després

Acte contra la LGTBIfòbia a les portes de Les Corts Valencianes / À Punt NTC

El Dia contra la LGTBI-fòbia, que se celebra este divendres, arriba amb polèmica a les Corts i precisament ho fa per la bandera que identifica este col·lectiu. La insígnia s'ha penjat a la façana del palau dels Borja, seu de la institució, en contra del criteri de Vox i, per tant, en contra també del criteri de la presidenta de la cambra, Llanos Massó, que és d’esta formació. Només el PP ha acudit a l’acte de col·locació de la bandera. L’oposició ha organitzat més tard el seu propi acte també enfront de la seu del parlament valencià.

La bandera multicolor juntament a la porta principal s’exhibeix després que la mesa de les Corts tirara endavant, el 30 d’abril, la proposta presentada pel PP que va prosperar amb els vots dels populars, l'abstenció de PSPV i Compromís i el rebuig de Vox. De fet, diputats del PP en les Corts han assistit a la col·locació d’esta bandera en un gest cap al col·lectiu LGTBI.

L’acte també l’han secundat, en representació del Consell, la secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, i el director general de Diversitat, Stephane Soriano, han acudit a l’acte a les portes de les Corts.

Al seu dia, el síndic de Vox José María Llanos justificava la postura del seu partit, de rebutjar la bandera LGTBI a la façana de les Corts, en defensa de “la igualtat” i la normativa dels edificis institucionals. “No estem per a penjar draps”, afirmava en aquella ocasió. Per aquesta raó, este divendres no han assistit a la col·locació de la bandera.

Els que tampoc no hi han anat han sigut els representants del PSPV ni de Compromís, els altres dos grups amb representació al parlament valencià, els quals al seu dia van justificar l’abstenció en el fet que es rebutjaren les seues esmenes per a dur a terme un acte més ampli amb representació de les entitats del col·lectiu. No obstant això, les dues formacions han organitzat un acte conjunt més tard, també a les portes del palau dels Borja, amb entitats com Lambda, Chrysallis i sindicats.

Representants del Pspv i Compromís, amb els d'entitats del col·lectiu LGTBI, en l'acte alternatiu que han convocat a les portes de les Corts
Representants del Pspv i Compromís, amb els d'entitats del col·lectiu LGTBI, en l'acte alternatiu que han convocat a les portes de les Corts / Compromís

“PP i Vox van vetar la presència de les entitats LGTBI dins de les Corts, però no poden evitar que continuem plantant cara a l’odi”, manifestava el síndic de Compromís, Joan Baldoví, en la xarxa social X.

La bandera LGTBI es penja a les Corts des del 17 de maig del 2016. Contràriament al dia de l'Orgull (el 28 de juny), on sí que es van fer recepcions a les entitats que treballen amb el col·lectiu, en els últims anys no era habitual fer cap acte institucional el dia contra la LGTBI-fòbia.

Segueix el nostre canal de WhatsApp i coneix l'última hora de l'actualitat

També et pot interessar

stats