Baldoví reclama un nou model de finançament amb més recursos

El diputat de Compromís al Congrés ha aprofitat també per a enviar un missatge "en palentí" a Pablo Casado

Joan Baldoví en la roda de premsa d'aquest dimarts al Congrés dels Diputats
Joan Baldoví en la roda de premsa d'aquest dimarts al Congrés / Efe

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha tornat a reclamar del Ministeri d'Hisenda i de les comunitats que es posen d'acord per a negociar un nou sistema de finançament, amb un reequilibri dels recursos, que millore el finançament de les autonomies fins ara infrafinançades.

Baldoví s'ha referit a la pròxima convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera i de la conferència de presidents.

Respecte a la primera cita, la del Consell de Política Fiscal i Financera, ha assenyalat que, malgrat les diferències existents, és necessari negociar un nou sistema, perquè "no es pot seguir amb el model caducat fa tants anys" i que perjudica algunes autonomies com la Comunitat Valenciana.

S'ha referit també a l'arribada dels fons europeus i ha demanat que s'empren per a anivellar als territoris i que les comunitats infrafinançades "puguen tindre l'ajuda que necessiten".

Quant a la conferència de presidents, Baldoví ha confiat que la reunió servisca per a arribar a acords i "no perquè alguns presidents continuen ficant la seua pròpia confrontació política en l'agenda".

Al seu parer, és important que hi haja fòrums en els quals es puga parlar "de temes comuns i de consens", si bé ha reconegut que "seria bo saber abans" quins assumptes es tractaran.

Ha al·ludit a la pandèmia i ha considerat que de la conferència de presidents seria positiu que "isca la voluntat de fer una llei de pandèmies" per a aprofitar el que s'ha aprés si es produeix una altra situació similar.

Un missatge "en palentí" a Pablo Casado

Baldoví també ha aprofitat la seua compareixença per a criticar el líder del PP, Pablo Casado, per haver afirmat que a Balears no es parla català. "En lloc de parlar en valencià, li ho diré en palentí perquè em puga entendre", ha ironitzat el diputat de Compromís.

En aquest context, ha comparat Casado amb la nina Barbie. "Un dia tenim el Casado historiador, un altre el Casado taurí i un altre el Casado filòleg", ha dit, per a retraure-li que "amb tota la desimboltura que dona tindre un màster en la Universitat Rei Joan Carles s'atrevira a anar a Balears a dir-li a la gent el que parlen allí".

Després de subratllar que l'afirmació de Casado contradiu "tots els dictàmens de la Reial Acadèmia i les universitats europees", ha recorregut l'escriptor valencià Joan Fuster per a recomanar al líder del PP que "no faça de la seua ignorància un argument".

"És tot un luxe tindre aquest líder de l'oposició que es creu que serveix per a tot però no per al que vol ser, president del govern", ha conclòs.

També et pot interessar

stats