Baldoví: “Els polítics tenim l’obligació d’oblidar les ferides de la sessió d’investidura i no anar a eleccions”

El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, es reuneix aquest dilluns a València amb representants de Compromís.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, en una imatge d’arxiu
El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, en una imatge d’arxiu

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, obri aquesta vesprada la ronda de contactes amb el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, amb la intenció de marcar sobre el calendari mesures per a encarar l’infrafinançament i una compensació perquè la ciutadania valenciana “no s’endeute per a pagar les despeses corrents”. “Els polítics tenim l’obligació d’oblidar les possibles ferides que va haver-hi en la sessió d’investidura i anteposar el manament dels ciutadans, que ens estan dient pel carrer que volen un govern progressista i no anar a eleccions”, ha asseverat durant l’entrevista en Les notícies del matí.

Baldoví ha apuntat durant l’informatiu de la ràdio d’À Punt que espera que el govern espanyol prenga com a exemple el del Botànic, en què van anar a la investidura amb un acord signat per les tres forces. El polític ha reiterat que a l’estat espanyol es pot tindre un govern de coalició “estable i lleial” i ha reconegut que les passades negociacions “va faltar temps”, i per això celebra que es reprenguen un mes i mig abans de la segona votació. 

Oltra demana a Sánchez “un compromís mínim”

En una entrevista a la Cadena Ser, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha valorat com un “gest molt important” la cita amb Sánchez per a impulsar la seua investidura, però ha avisat que per a aconseguir el seu vot fa falta “un compromís mínim”.  “Fa falta alguna concreció”, ha dit en referència a les exigències de l’executiu valencià sobre el finançament autonòmic.  

El president del govern en funcions es reuneix aquesta vesprada a València amb representants de Compromís, en una trobada al qual assistiran també el secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis  Ábalos, i el  president  de la Generalitat, Ximo Puig.  

També et pot interessar

stats