Baldoví planteja als empresaris valencians que la competència dels ports siga autonòmica

El candidat de Compromís ha reconegut que la seua coalició no pot "estar d'acord en tot" amb les entitats empresarials, ja que l'AVE i la seua formació discrepen sobre el projecte d'ampliació del port de València

Baldoví amb membres de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) aquest dimarts
Baldoví amb membres de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) aquest dimarts / À Punt NTC

L'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) s'ha reunit aquest dimarts amb el candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, dins d'una ronda de reunions electorals amb els candidats.

El candidat de Compromís ha destacat que tots els indicadors econòmics han millorat amb el Botànic i ha anunciat que demanaran al govern central la gestió autonòmica del port de València.

Baldoví ha plantejat a l'Associació Valenciana d'Empresaris que la competència dels ports, sobretot del de València, siga del govern autonòmic perquè "des de la proximitat es poden prendre millors decisions pel coneixement dels problemes".

"Volem reclamar les competències en ports", ha declarat abans de reunir-se amb la vicepresidenta d'AVE, Agnés Noguera, i altres membres de l'organització empresarial dins de la ronda de contactes de l'entitat amb els candidats electorals. El president d'AVE, el navilier Vicente Boluda, forma part del consell d'administració de Valenciaport.

Baldoví ha reconegut que la seua coalició no pot "estar d'acord en tot" amb les entitats empresarials, ja que AVE i Compromís discrepen sobre el projecte d'ampliació del port de València. "Però l'important és buscar els punts en què puguem ser complementaris i aprofundir-hi", ha argumentat.

A més d'aquesta petició, el candidat a president ha reiterat a AVE el seu compromís amb la reforma del finançament autonòmic, una reivindicació compartida perquè "un dels problemes fonamentals dels valencians que afecta el món empresarial".

Altres necessitats que ha exposat són la reducció del deute autonòmic o l'execució de les inversions projectades pels pressupostos generals de l'Estat a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats