Baldoví considera una “presa de pèl” la promesa de Sánchez sobre el finançament autonòmic

El diputat de Compromís insisteix que el govern espanyol hauria de presentar una reforma del model en els pròxims huit mesos.

VÍDEO | Baldoví considera una “presa de pèl” la promesa de Sánchez sobre el finançament autonòmic

Les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre la reforma del sistema de finançament autonòmic han generat diferències d’opinions entre les formacions del Botànic. Una de les veus més crítiques ha sigut el diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, que ha qualificat la promesa de canviar el model en els pròxims quatre anys com una “presa de pèl”. 

Baldoví ha assegurat en el 20H NTC que el que hauria de fer el govern espanyol és presentar un nou sistema de finançament en els pròxims huit mesos ja que, afegeix, “els números ja estan fets”. Aquesta és la proposta que Compromís va traslladar a l’executiu central en una trobada amb Sánchez i el secretari d'organització del PSOE, Jose Luís Ábalos, el passat agost a canvi del seu suport per a la investidura. 

El diputat de la formació taronja també ha valorat l’anunci del Ministeri d’Hisenda, que ha aprovat destinar a la Comunitat Valenciana 365,25 milions d’euros procedents del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) extraordinari. Baldoví ha matisat que no és una notícia que s’haja de celebrar, ja que és una quantitat destinada a pagar a proveïdors “per uns serveis que el mateix Estat havia demanat a la Generalitat”. 

Sobre el paper de Compromís en una hipotètica investidura, Baldoví no ha volgut aventurar si votaria “no” a Pedro Sánchez i ha sentenciat que la formació “sempre aposta per un govern progressista”. 

També et pot interessar

stats