Baldoví afirma que no importa qui vota els pressupostos, sinó què es vota

Compromís exigeix millores en els comptes i que es millore l'infrafinançament, però sense línies roges.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, aquest dilluns a València
El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, aquest dilluns a València / À Punt NTC

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha assegurat que per al seu partit els pressupostos generals de l'Estat per al 2021 "són millors" que els anteriors del PP, ja que "s'accepta part del que déiem en l'acord d'investidura". Per tant, i arran de l’enrenou polític creat en l'oposició i en les mateixes files del PSOE pel suport de Bildu al govern de Pedro Sánchez,uport de Bildu al govern de Pedro Sánchez Baldoví ha afirmat que "l'important no és qui votarà aquests pressupostos, sinó què es vota i si milloraran la vida de la gent".

Segon el diputat de Compromís, en aquests comptes "hi ha més inversió, s'acosten al pes demogràfic de la Comunitat Valenciana, són més socials amb un augment del 40 per cent de les transferències a la dependència i s'assumeix una part del deute de la Marina de València", entre altres punts. "És millor, però millorable i això és el discutirem en les esmenes que poden aprovar-se i millorar des del punt de vista dels valencians".

És per això que Baldoví ha destacat que el "nivell d'exigència" d'aquest partit és "màxim" per a intentar millorar els pressupostos generals de l'Estat per al 2021 mitjançant esmenes, però no hi posaran "línies roges". Baldoví s'ha pronunciat així en una roda de premsa en què ha estat acompanyat per l'alcalde de València, Joan Ribó, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, i en què han avançat algunes de les esmenes que presentaran referides a la Comunitat Valenciana, com que s'augmenten les partides per al Palau de les Arts o per a la Federació de Societats Musicals Valencianes.

També ha reclamat que els 13.400 milions d'euros consignats per a les comunitats autònomes servisquen per a anivellar les que estan per davall de la mitjana i que per tant arribe "una part significativa" a la Comunitat Valenciana que, juntament amb d'altres quatre comunitats, ix a la "carrera" contra la pandèmia "un pas enrere" a causa de l’infrafinançament que pateix.

Reforma del finançament autonòmic

Baldoví també ha fet una crida perquè una vegada s'aproven els pressupostos del 2021 i se celebren les eleccions catalanes s'òbriga el "meló" de la reforma del finançament autonòmic després d’estar set anys caducat. Si el govern no és capaç de fer-ho demostrarà que "no tenia voluntat de canviar-lo".

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat al govern que assumisca el cent per cent del deute de la Marina perquè “tinguem la Marina neta de deute, que ja és hora".

Per la seua banda, Oltra ha contestat al PP que els pressupostos de la Generalitat "atenen la vida de la gent i allò que sustenta la vida i això és molt real". En aquest sentit, ha destacat que els comptes autonòmics paren atenció a l'emergència sanitària, el reforçament dels serveis públics, l'emergència social amb una crescuda significativa de la renda valenciana d'inclusió, les persones en situació de dependència, la creació d'ocupació i la transició ecològica.

També et pot interessar

stats