Aznar es desvincula de la trama Gürtel i no demana “perdó” per la corrupció en el PP

L’expresident del govern espanyol assegura: “no està demostrada l’existència de cap caixa B en el PP”.

L’expresident del govern espanyol ha manifestat sentir-se orgullós dels polítics que van formar part dels seus ministeris
L’expresident del govern espanyol ha manifestat sentir-se orgullós dels polítics que van formar part dels seus ministeris / Efe

L’expresident del govern espanyol José María Aznar ha negat tindre cap tipus de vinculació amb la trama Gürtel i ha rebutjat demanar ‘‘perdó’’ per la corrupció en el Partit Popular perquè la seua responsabilitat com a cap de l’executiu l’allunyava, al seu parer, del coneixement de la ‘‘gestió econòmica’’ del seu partit.

D’aquesta manera, s’ha desvinculat del cap de la trama, Francisco Correa, amb qui ha negat que tinguera cap tipus de relació d’“amistat”, tot i que aquest sí que va assistir al casament de la seua filla, Ana Aznar. L’expresident del govern espanyol ha reiterat en diverses ocasions que ni coneixia Correa ni el va contractar. 

Aznar compareix aquest dimarts, 18 de setembre, davant de la comissió d’investigació sobre el suposat finançament irregular del PP. L’exdirigent del Partit Popular ha tornat al Congrés dels Diputats catorze anys després d’abandonar l’executiu. I ho ha fet acompanyat per l’actual líder del partit, Pablo Casado, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, i la portaveu en la cambra baixa, Dolors Montserrat, entre altres.

A preguntes del portaveu del PSOE, Rafael Simancas, l’expresident del govern estatal ha recordat que "mai" ha estat imputat ni cridat a declarar pel cas Gürtel. A més, Aznar ha assegurat que no ha de demanar perdó per cap motiu ni pensa demanar-lo, a la pregunta de Simancas, a qui ha acusat del fet que el seu partit sí que ha sigut condemnat per finançament il·legal. 

"Les meues responsabilitats polítiques m'allunyen completament del coneixement de les qüestions relatives a la gestió econòmica del PP", ha afirmat Aznar. 

En aquest sentit, l’exdirigent ha assegurat taxativament que no existeix una caixa B en el partit, contestant al portaveu d’ERC en el Congrés, Gabriel Rufián. “Mentre vosté no demostre la seua existència, i no està demostrada la seua existència, jo dic que no existeix cap caixa B en el PP i difícilment la vaig crear jo”, li ha contestat. 

A banda del finançament del Partit Popular, l’expresident del govern espanyol també s’ha pronunciat sobre la guerra de l’Iraq. Aznar ha manifestat que en aquella guerra Espanya no va tirar bombes, “entre altres coses perquè no hi va participar”, ha afegit. 

Boda entre Ana Aznar i Alejandro Agag

Tant Simancas com Rufián li han preguntat a Aznar sobre la boda entre la seua filla Ana Aznar i l’empresari Alejandro Agag, a què van assistir entre altres Eduardo Zaplana, Jaume Matas, Ángel Acebes, Jesús Sepúlveda, Francisco Camps o Álvaro Pérez, El Bigotes. 

Aznar s’ha desmarcat de respondre a les valoracions sobre la boda i ha respost, de manera contundent, que ell no es va casar aquell dia. 

Preocupació per Zaplana

José María Aznar ha fet referència en dues ocasions a la seua preocupació per l’estat de salut de l’expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, qui pateix de leucèmia i es troba en presó preventiva. 

“Manifeste la meua profunda preocupació per Eduardo Zaplana i espere que la seua situació es puga solucionar tan prompte com siga possible”, ha valorat. 

A més, l’expresident del govern espanyol ha manifestat sentir-se orgullós dels polítics que van formar part dels seus ministeris.

També et pot interessar

stats