Aznar considera Casado "un líder com un castell"

Per la seua banda, Esteban González Pons ha demanat als simpatitzants del PP que no s'afilien a Vox.

Segona jornada de Convenció Nacional del PP
Segona jornada de Convenció Nacional del PP / Chema Moya (Efe)

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha encimbellat aquest dissabte Pablo Casado en la convenció del PP, on l'ha definit com un "líder com un castell", que no té "tutelas ni tutías" (sic), en referència a les paraules que el president fundador, Manuel Fraga, va dirigir al mateix Aznar en el congrés del partit del 1990.

Prèviament, el líder del PP ha brindat a Aznar una gran rebuda en arribar a la convenció nacional, que el partit fa aquest cap de setmana al recinte firal d'Ifema, per a llançar el seu "rearmament ideològic" amb vista a les eleccions autonòmiques i municipals de maig. Tot l'auditori s'ha posat dret quan hi ha arribat i el discurs ha quedat interromput seguit pels aplaudiments dels assistents.

Aznar, que hi ha assistit acompanyat de la seua dona i exalcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha afirmat que Pablo Casado va tindre el "coratge" de fer un "pas avant" l'estiu passat "quan el partit ho necessitava" i ara "no farà un pas arrere en aquesta responsabilitat que el PP li ha posat a coll i que és històrica". Aznar ha acabat la intervenció amb un "Visca Espanya", que ha rebut un fort aplaudiment de l'auditori.

González Pons demana als simpatitzants del PP que no s'afilien a Vox

El portaveu del PP en el Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha demanat als membres del seu partit que, si senten el PP de Manuel Fraga, José María Aznar, Mariano Rajoy i Pablo Casado, no s'afilien a Vox. I ha afegit que ni Loyola de Palacio ni Rita Barberà "no ho haurien fet".

González Pons ha recalcat la importància de les pròximes eleccions europees de maig, perquè no s'hi enfrontaran l'esquerra i la dreta, sinó la "democràcia representativa enfront del populisme" i el "nacionalisme contra l'europeisme".

També et pot interessar

stats