Aznar arremet contra l'"esquerra carnívora" per l'impost als rics

Feijóo acusa Sánchez de "distraure" amb el seu impost a grans fortunes i recalca l'objectiu a Espanya "no ha de ser posar fi a la riquesa, sinó amb la pobresa"

Feijóo i Aznar aquest divendres a Madrid
Feijóo i Aznar aquest divendres a Madrid / Fernando Villar (Efe)

L'expresident del govern José María Aznar ha advertit que l'impost a les grans fortunes que estudia el Ministeri d'Hisenda és "un impost propi l'esquerra sense nord i carnívora" i ha defensat la competència fiscal per considerar-la "absolutament sana".

Aznar ha fet aquestes afirmacions durant la clausura del campus de la Fundació FAES Europa després de la invasió russa d'Ucraïna, en la qual ha estat acompanyat pel president del PP, Alberto Núñez Feijóo.

Segons ha dit, l'"esquerra carnívora" necessita com més pobres millor i, per això, planteja els impostos "tot per baix per a tindre a la gent més empobrida i poder controlar-la millor".

Ha incidit en el fet que les polítiques intel·ligents són les que faran prosperar al país i, en aquest sentit, ha donat suport a la decisió dels governs del PP d'Andalusia i Madrid de suprimir l'impost de patrimoni, perquè permet "competir" amb els millors.

En opinió del també president de FAES, a Espanya falta "múscul financer per a fer coses", per la qual cosa ha de tractar de convertir-se en un país atractiu per a la inversió. "Necessitem que ací vinga més gent, que s'invertisca més i tindre més capacitat financera", ha recalcat.

"Si a Espanya hi ha 200.000 rics, és una misèria de rics, perquè es necessiten sis milions" José María Aznar - Expresident del govern amb el PP

Per la seua banda, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat Pedro Sánchez, de "distraure" amb "frivolitats fiscals", en al·lusió al nou impost a les grans fortunes, i ha recalcat que el seu objectiu no ha de ser "posar fi la riquesa, sinó a la pobresa" a Espanya.

Feijóo ha recalcat que l'objectiu del país ha de ser atraure patrimoni i inversió. A més, ha recordat que impostos com el de patrimoni ja no existeix en altres països europeus.

Durant el col·loqui tots dos s'han dedicat elogis mutus. Així, el cap de l'oposició ha reivindicat la gestió econòmica tant d'Aznar com del seu successor, Mariano Rajoy, mentre que el president de FAES ha dit que espera que siga "d'ací a poc temps" president del govern perquè "reuneix les condicions" per a ser-ho i és "desitjable".

També et pot interessar

stats