Ayuso estudia prioritzar la vacunació a professors, cambrers, taxistes i caixers de supermercats

La presidenta madrilenya vol prioritzar sectors "altament exposats" una vegada comence la vacunació massiva de la població.

Madrid considera que el sector de la restauració és un grup que té un gran nombre de contactes
Madrid considera que el sector de la restauració és un grup que té un gran nombre de contactes / Efe

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha transmés als hotelers que estudiarà la possibilitat d'"agilitar" la vacunació de sectors "altament exposats" com professors, cambrers, taxistes o caixers de supermercats, una vegada comence la vacunació massiva a la població. Així ho ha escrit Ayuso en el seu compte de Twitter, encara que ha dit que "el primer és tindre vacunes i per als més vulnerables".

Una vegada es concloga la primera fase de la vacunació de majors en residències, professionals dels centres sociosanitaris i la població de risc, Ayuso estudiarà la possibilitat de prioritzar la vacunació d'aquests sectors. Fonts del govern regional han precisat que la Comunitat de Madrid depén del pla de vacunació estatal, per la qual cosa estan supeditats a les directrius marcades pel Ministeri de Sanitat i s'estudiarà aquesta possibilitat "una vegada s'haja vacunat la població de risc".

El conseller de Sanitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha assegurat que aquesta proposta s'emmarcarà en la Comissió de Salut Pública perquè els criteris de vacunació siguen "homogenis" i no hi haja una "falta d'equitat" en els grups de risc o vulnerables. Escudero ha insistit que els sectors de la restauració o del taxi són un grup que té un "gran nombre de contactes" en la seua jornada laboral per això "poden ser prioritaris pensant en qualsevol escenari" de la pandèmia.

Simón: "No sé si he d'opinar sobre això"

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit desconéixer si aquesta proposta s'està estudiant en el grup de treball que estableix les prioritats de vacunació, ni que ningú haguera plantejat la vacunació de taxistes i cambrers. Quan els periodistes li han precisat que Ayuso havia plantejat aquesta possibilitat ha contestat: "No sé si he d'opinar sobre això".

En la seua reunió per videoconferència amb representants del sector de la restauració, Ayuso els ha avançat que s'imposarà aquest divendres l'ús obligatori de mascaretes a l'interior de bars i restaurants excepte per a menjar i beure, una cosa que fins ara era una recomanació, i s'ampliarà de 4 a 6 el nombre màxim de comensals per taula a les terrasses.

També et pot interessar

stats