Avís roig per temperatures de 42 graus

La calor més intensa es trasllada aquest dimecres a l'extrem sud del país, després d'una matinada asfixiant en bona part del territori, que ha deixat mínimes de 30 graus al Comtat

Dos xiquets combaten la calor al parc central de València
Dos xiquets combaten la calor al parc central de València / Biel Aliño (Efe)

Feia calor, continua fent-la i en farà una jornada més. Molta. L'Agència Estatal de Meteorologia, Aemet, manté l'avís roig per altres temperatures, que poden arribar a 42 graus. Una taca de color roig s'estén al mapa de previsió tèrmica per les comarques de la Marina Baixa, l'Alacantí, el Baix Vinalopó i el Baix Segura.

La calor més intensa es trasllada aquest dimecres a l'extrem sud del país, després de deixar temperatures fins a 44,6 graus a Casas del Río, a Requena, i superiors als 42 a Planes, l'Alqueria d'Asnar, Aiora i Sorita.

A l'interior d'Alacant i de València l'Aemet avisa de màximes de 40 i 39 graus. La resta del territori té activat l'avís groc per temperatures de 36 o 37 graus, només el litoral i l'interior nord de Castelló estan sense risc.

Alerta sanitària segons la previsió d'altes temperatures
Alerta sanitària segons la previsió d'altes temperatures / Conselleria de Sanitat / À Punt NTC

La Generalitat ha decretat el nivell groc de preemergència al litoral nord d'Alacant, al litoral de València i a l'interior sud de Castelló. El sistema d'avisos sanitaris ha situat en risc alt o mitjà pràcticament tota la província d'Alacant i l'interior de València. A Castelló només afecta, ja amb risc baix, l'interior sud. Emergències també ha alçat una alerta de risc taronja per incendis forestals a tot l'interior valencià i anticipa la probabilitat de tempestes seques.

Mínimes de 30 graus a la matinada

Tot després d'una nova nit de temperatures equatorials, per damunt dels 25 graus, a l'interior d'Alacant, Castelló i València, que ha assolit nivells tòrrids, fins i tot per damunt dels 30 graus, en pobles del Comtat, la Marina Alta i l'Alacantí. A les set les mínimes més altes superaven o fregaven aquesta temperatura a les estacions d'Agres (31,2 °C), Benillup (30,6 °C), Balones (29,9 °C) i la Vall d'Alcalà (29,5 °C). De les mínimes de la matinada destaquen també els 28,6 graus d'Alcoi, el 27,8 de Xixona o els 27,6 de Begís, a l'Alt Palància, una població més acostumada a la rebeca que al ventilador les nits de juliol. La matinada ha sigut de contrastos molts acusats. A la mateixa comarca, el Toro ha registrat una de les mínimes de la jornada, 16,7 graus, com també ha passat a Agres, que tot i marcar una de les temperatures més altes a la nit, també ha registrat una de les més baixes, 16,3 graus.

També et pot interessar

stats