Augmenten de 8 a 12 els anys d’inhabilitació d’Echávarri pel cas Comerç

El TSJ desestima els recursos i confirma la sentència per un delicte continuat de prevaricació pel fraccionament de factures.

Echávarri, a l'esquerra, durant el juí
Echávarri, a l'esquerra, durant el juí / À Punt

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha augmentat de 8 anys i mig a 12 els anys d’inhabilitació de l’exalcalde socialista d’Alacant Gabriel Echávarri per un delicte continuat de prevaricació pel fraccionament de factures quan dirigia l’àrea de Comerç.

A més d’Echávarri, l’alt tribunal també ha establit aquesta pena a un dels dos assessors condemnats, Pedro de Gea, mentre que a l’altre, Eduardo Díez, li eleva la inhabilitació de 7 a 9 anys, en considerar-ho delicte, però no continuat.

Els tres havien recorregut en apel·lació la sentència emesa el passat octubre per l’Audiència Provincial d’Alacant en relació amb el pagament de nou factures per a publicitar la gala dels Premis de Comerç de 2016 i per la renovació de la senyalització dels mercats municipals.

El TSJCV en desestima els recursos i imposa les costes processals corresponents de l’alçada als tres recurrents. Contra aquesta sentència cap recurs de cassació davant el Tribunal Suprem en el termini de cinc dies.

També et pot interessar

stats