Podem assumeix negociar amb Errejón després de la pressió dels líders territorials

Estañ ha defensat la necessitat de treballar per la unitat amb la mirada posada en les autonòmiques i les municipals.

VÍDEO | Podem assumeix negociar amb Errejón després de la pressió dels líders territorials

El Consell Ciutadà Estatal de Podem celebrat aquest dimecres conclou amb la decisió de negociar amb Íñigo Errejón. Una decisió que es pren després de cinc hores de debat en què els líders territorials evidenciaren la seua posició en favor de l’acord i el diàleg amb l’antic número dos de la formació morada.

Podem intenta així salvar la crisi interna que ha despertat la decisió d’Errejón de concórrer a les eleccions municipals de Madrid amb la marca de Manuela Carmena.

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha defensat la necessitat de treballar per la unitat i pensar en les eleccions autonòmiques i municipals. Segons Estañ, el que el partit necessita en aquests moments és “eixir d'una visió moltes vegades expressada en termes mediàtics de bàndols, que no es correspon amb la situació de la militància”.

Després del Consell Ciutadà, també s’ha avançat la decisió de formar una candidatura pròpia per a la Comunitat de Madrid, negociar la integració amb Esquerra Unida en Units Podem. Després ja s'iniciaran les negociacions amb altres formacions com Equo o Més Madrid. El que no s'han concretat encara són les fórmules per a confluir amb Errejón.

A la reunió més important del màxim òrgan entre assemblees de Podem no han acudit ni Pablo Iglesias ni Íñigo Errejón. Iglesias, que està de permís de paternitat, sí que hi ha intervingut per via telefònica i aprofità per a criticar els companys del sector d'Errejón que volen sumar-se a la marca de Manuela Carmena, Més Madrid. 

L'acusa de "fer les coses en secret, per sorpresa, i sense tindre en compte els espais col·lectius", cosa que veu incompatible amb el fet de formar part de Podem. "Amb tot, és legítim que, per la via dels fets consumats, hi haja companys que abandonen la nostra formació” ha insistit Iglesias, que ha afegit: “Cal assumir-ho amb naturalitat i maduresa".

També et pot interessar

stats