Arxiven la querella del PP contra Rius per l'adjudicació de catàlegs d'una exposició del MuVIM

La resolució s’ha dictat dos dies després d’escoltar la declaració dels investigats, el diputat i dos impressors adjudicataris d’un contracte.

Xavier Rius
Xavier Rius / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 1 de València ha dictat una resolució de sobreseïment provisional respecte a la querella contra el diputat provincial de Compromís Xavier Rius que va interposar la portaveu del PP en aquesta corporació, Mari Carmen Contelles, per prevaricació. 

 

La resolució s’ha dictat dos dies després d’escoltar la declaració dels investigats, el diputat i dos impressors adjudicataris d’un contracte. El magistrat ha indicat que "no s'aprecien indicis dels delictes objecte de la querella". 

 

El diputat va negar conéixer els impressors que van ser adjudicataris de diverses publicacions de l'àrea de Cultura de la Diputació, així com haver incorregut en cap delicte de fraccionament de contractes, ja que desconeixia que la mateixa empresa havia obtingut diversos encàrrecs.

 

El jutge considera que Rius no ha pres cap decisió administrativa concreta per la qual haja pogut incórrer en un delicte de prevaricació, i tampoc veu indicis de malversació o tràfic d'influències.

 

La querella presentada per Contelles va ser admesa a tràmit el passat 26 de setembre, i es dirigia també contra dos treballadors autònoms, administradors d'una empresa suposadament contractada de forma irregular per Rius. 

El portaveu de Compromís i diputat de Cultura en la Diputació de València, Xavier Rius, es troba també com a investigat per prevaricació administrativa en la contractació de mims per a l'exposició permanent del MuVIM.

També et pot interessar

stats