Arxiven la investigació sobre el presumpte espionatge de correus de regidors a Alacant

El jutjat considera que no existeixen indicis de delicte de descobriment i revelació de secrets.

Arxiven la investigació sobre el presumpte espionatge de correus de regidors a Alacant
Arxiven la investigació sobre el presumpte espionatge de correus de regidors a Alacant

El jutjat d'instrucció número 8 d'Alacant ha acordat arxivar les diligències seguides pel cas del suposat espionatge a regidors i assessors de l'Ajuntament.

El titular del jutjat considera que no existeixen indicis de delicte de descobriment i revelació de secrets, com el que es plantejava en la denúncia que presentà la Fiscalia.

Així mateix, ha assenyalat que, en tot cas, només pot apreciar-s'hi un error en la seguretat del correu corporatiu de l'Ajuntament. Per tant, això podria comportar responsabilitats de tipus administratiu o laboral, però no penal, "dels qui s'ocupen d'aquest servei".

El jutge apunta que la denúncia presentada per la Fiscalia es limita a assumir el relat de fets aportat pel grup municipal de Ciutadans en l'escrit de denúncia prèvia, sense fer cap indagació addicional ni encomanar més diligències pròpies.

Així, estima que, a més, "no existeix constància de cap apoderament" d'informació o documentació particular en els possibles accessos indeguts a aquests comptes de correu.

Subratlla que "la denúncia és en aquest sentit summament ambigua i es limita a afirmar que, com que s'hi ha pogut accedir utilitzant això que es denomina clau o contrasenya mestra, és possible que aquest apoderament s'haja produït, estant en presència, per tant, d'una mera hipòtesi".

La resolució conclou que la denúncia se sustenta en "pura especulació sense cap suport mínimament probatori". A més, afig que "també és una mera hipòtesi que existisquen en un correu corporatiu elements que pogueren ser considerats com a secrets o que afecten la intimitat del possible i no determinat afectat".

També et pot interessar

stats